Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΕ Ξάνθη: «Είμαστε για γέλια και για κλάματα»

ΠΑΕ Ξάνθη: «Είμαστε για γέλια και για κλάματα»

0

Ανακοίνωση για την άθλια κατάσταση του γηπέδου Λάρισας

Επιστροφή στη βάση και προετοιμασία για τον Λεβαδειακό

Την έντονη δυσφορία της για την άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Λάρισας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ξάνθη.

«Κύριε πρόεδρε της Super League, κύριοι Πρόεδροι – Μέλη των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League, χωρίς να εξαιρείται η υποφαινόμενη ομάδα, αναρωτιόμαστε πως επιτρέπουμε να διεξάγεται ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιρικός αγώνας  ακόμη και «10ου  τοπικού» στο γήπεδο AEL FC Arena. Τα ίδια τα παιδιά της Λάρισας που δίνουν εκεί τους περισσότερους αγώνες διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και την επαγγελματική τους καριέρα που του ποδοσφαιριστή, δεν είναι μεγάλη.

Διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που επισκέπτονται το γήπεδο αυτό για να αγωνιστούν. Όλοι εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;;; Είμαστε για γέλια και για κλάματα. Οι ξένοι οι διαιτητές μας μάραναν!!! Καλή μας συνέχεια κι ας προσευχόμαστε στον Θεό. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Λάρισας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ξάνθης.

Στη διάθεση του Ράσταβατς και ο Μπαξεβανίδης

Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ οι παίκτες της Ξάνθης στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Η Ξάνθη επέστρεψε στις προπονήσεις και μετά την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου (16:00) που θα δώσει στην ομάδα την απαιτούμενη ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ στην πρωινή προπόνηση. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΛ ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής.

Στην διάθεση του Σέρβου τεχνικού τέθηκε ο Δήμος Μπαξεβανίδης που επέστρεψε στην δράση. Παράλληλα η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε τα εισιτήρια για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Αήττητη εκτός έδρας η ομάδα μέσα στο 2019

Η Ξάνθη, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση που οδηγεί την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν χαμόγελα για άλλο λόγο. Η ομάδα παραμένει εκτός έδρας αήττητη μέσα στο 2019. Συγκεκριμένα, οι Ξανθιώτες απέσπασαν ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στις 13/1 (2-2), έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 26/1, όπως και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά και με τη Λαμία στις 3/2 και στις 9/2 αντίστοιχα. Ακόμα, έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και από την Λάρισα για την 21η αγωνιστική της Super League. Στόχος του Μίλαν Ράσταβατς είναι να διευρύνει περαιτέρω το σερί του, και να τερματίσει σε καλή θέση, αφού όπως φαίνεται η Ευρώπη είναι πλέον μακριά.

Ικανοποίηση Ράσταβατς για την αντίδραση της Ξάνθης στη Λάρισα

Ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν έξαλλος με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο AEL FC Arena αλλά εμφανίστηκε ικανοποιημένος στις δηλώσεις του για την εμφάνιση της ομάδας.

«Είναι μεγάλη πρόκληση αυτό το γήπεδο και η κατάστασή του για όλες τις ομάδες που αγωνίζονται σε αυτό εκτός έδρας. Έπρεπε από την αρχή να προσαρμοστούν οι παίκτες σε αυτές τις συνθήκες, που μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε την τακτική μας και να προσαρμοστούμε σε αυτό. Η ομάδα που παίζει εντός έδρας σε τέτοιο γήπεδο έχει πλεονέκτημα καθώς γνωρίζει αυτό το γήπεδο καλύτερα», ανέφερε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Ξάνθης.

Και πρόσθεσε: «Συμφωνώ ότι η ομάδα της Λάρισας έκανε περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με εμάς. Αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό επειδή ήταν καλύτερα προσαρμοσμένη στις αγωνιστικές καταστάσεις αλλά και σε δικά μας λάθη. Για εμάς το σημαντικό ήταν ότι δείξαμε θέληση, δείξαμε δύναμη. Παραμένουμε μια συμπαγής ομάδα».

Στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο Μίλαν Ράσταβατς ανέφερε: «Ήταν σημαντικό παιχνίδι για εμάς καθώς προερχόμασταν από αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα μας. Βγάλαμε αντίδραση και όλο αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση στα επόμενα μας. Σε αυτά πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος στην μπάλα, καλύτερη συνεργασία και ποιότητα και κινήσεις, να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …