Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ο «υπάλληλος της ΔΕΗ» έκανε… μπάζα 25.400 ευρώ με «επισκέψεις» σε ηλικιωμένες

Ο «υπάλληλος της ΔΕΗ» έκανε… μπάζα 25.400 ευρώ με «επισκέψεις» σε ηλικιωμένες

0
listeia-ilikiomeni

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Αλεξανδρούπολη και μία απόπειρα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου

 Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου ελληνικής υπηκοότητας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής, απάτη και απόπειρα απάτης. Ειδικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησαν αστυνομικές έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι ο 40χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., μετέβαινε σε σπίτια ηλικιωμένων και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κατάφερνε να εισέλθει στο εσωτερικό των σπιτιών και να αποσπάσει χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να γίνει πιο πειστικός, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με συνεργό του, ο οποίος μιλούσε με τα θύματα, προσποιούμενος είτε συγγενικό τους πρόσωπο είτε τον προϊστάμενο του 40χρονου.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ο 40χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 93 ετών, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή, ενώ σε άλλη μία περίπτωση οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από μία 84χρονη και διέφυγε χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Από Σεπτέμβριο η πρόσληψη των 100 συνοριοφυλάκων στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

Καμιά απάντηση από Χρυσοχοϊδη για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης      Στα σ…