Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενημέρωση στην Ξάνθη την ημέρα έναρξη των υποβολών για τις δύο νέες επιχειρηματικές δράσεις

Ενημέρωση στην Ξάνθη την ημέρα έναρξη των υποβολών για τις δύο νέες επιχειρηματικές δράσεις

0

Τον προσανατολισμό σε δράσεις και σχεδιασμούς με πιο μόνιμο χαρακτήρα και χωρίς μνημονιακά βάρη έδωσε ο βαρύτητα ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Γιαννακίδης

Πλήθος κόσμου και παρουσίες με επιχειρηματικό, αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον στην εκδήλωση

Με επίκεντρο τη διαμόρφωση και προώθηση μέτρων με πιο μόνιμο χαρακτήρα στις επιχειρήσεις, χωρίς το βάρος των μνημονιακών υποχρεώσεων ήταν η τοποθέτηση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Ξάνθη το υπουργείο για τις ΜμΕ την Τετάρτη, ημέρα έναρξη των υποβολών για τις δύο νέες δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και «Εργαλειοθήκη  Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Ιδιωτική Εκπαίδευση» προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

Στελέχη της Μονάδας Α3 παρουσίασαν το περίγραμμα και τεχνικά θέματα υποβολής των προγραμμάτων

Στο φιλόξενο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου «Θάμυρις» παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο Μανώλης Τσέπελης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης και ο οικονομικός επόπτη Σπύρος Κάλφας, ο Μανώλης Φανουράκης, ο Διαμαντής Σερεφιάς, σύμβουλοι επιχειρήσεων, μέλη ΚοινΣΕΠ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

Ο Στάθης Γιαννακίδης στο χαιρετισμό του αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που τέθηκαν στη διάθεση των επιχειρηματιών, τόνισε ότι στρατηγική προτεραιότητα δίνεται στην φορολογική ελάφρυνση, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Περιέγραψε το ευνοϊκό οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και την πρωτιά στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τον ηγετικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα και, ειδικά η περιοχή της ΑΜΘ, στην ευρύτερη Βαλκανική ενώ για μια ακόμη φορά δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε παρωχημένες αντιλήψεις που διαπιστώνει να επιβιώνουν σε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος και οι οποίες οδήγησαν σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν στην ύφεση την περιοχή για χρόνια και κατέστρεψαν τον παραγωγικό της ιστό.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Π.Σ. «Θάμυρις»

Παράλληλα, ενημέρωσε για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο με έμφαση στην ενίσχυση τομέων αιχμής και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει όλα τα εφόδια για να αξιοποιήσει τα νέα εργαλεία και κονδύλια και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη.

Τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος παρουσίασαν τις δύο νέες δράσεις, δίνοντας βαρύτητα στις αλλαγές και τα σημαντικά σημεία των υποβολών και στη συνέχεια απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν με τεχνικό περιεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι στο μεν πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», οι λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες (8) όπου εντάσσεται και η ΑΜΘ απορροφούν 172 εκ. ευρώ από τα συνολικά 400 εκ. ευρώ του προγράμματος, αν και σύμφωνα με τον προϊστάμενο της μονάδας Α3 Χρήστο Καρακάση, υπάρχει και πιθανότητα αύξησης προϋπολογισμού σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ στο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη  Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Ιδιωτική Εκπαίδευση» οι λιγότερο ανεπτυγμένες λαμβάνουν 33 εκ. ευρώ από τα 60 εκ. ευρώ. Τονίστηκε δε, από τα στελέχη της ομάδας Α3 ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις και στα δύο προγράμματα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, αλλά μόνο εντάσσοντας διαφορετικές δράσεις.

Και μία φωτο με νόημα: Ο Στάθης Γιαννακίδης με το Σάββα Μελισσόπουλο εκ δεξιών και τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου εξ… αριστερών!
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …