Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Με μήνυμα αισιοδοξίας, η Δήμητρα Μπαλιάκα βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2019

Με μήνυμα αισιοδοξίας, η Δήμητρα Μπαλιάκα βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2019

0

 Αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 18 υποψήφιες, μέσα από ψηφοφορία που συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών-καρναβαλικών συλλόγων

 Μία ισοψηφία και ένα λάθος εκφώνησης διπλασίασαν τις πριγκίπισσες του καρναβαλιού που θα είναι φέτος τέσσερις

Για δεύτερη χρονιά φέτος, αναδείχθηκε η Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με εκλογή, μέσω ψηφοφορίας από εκπροσώπους των πολιτιστικών-καρναβαλικών συλλόγων. Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2019 αναδείχθηκε η 23χρονη φοιτήτρια Ελληνικής Φιλολογίας Δήμητρα Μπαλιάκα από το Φανάρι, που θα συνοδεύεται από συνολικά… τέσσερις για φέτος πριγκίπισσες, τη Θεοδώρα-Ελπίδα Κουρούπη, την Μικαέλα Τσακαλίδου, την Αντιγόνη Σιόλλου και την Ελένη Καταφυτιώτη.

Με τρεις σταυρούς ψήφισαν οι σύλλογοι

Η Βασίλισσα με την αυλή της! Οι τέσσερις πριγκίπισσες, ο Π. Λύρατζης, ο Δ. Πετρόπουλος και η εκπρόσωπος του χορηγού

Το «παρών» για την εκλογική διαδικασία έδωσαν εκπρόσωποι 27 πολιτιστικών συλλόγων, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία μαζί με τη διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού, την περσινή βασίλισσα Μαρία Δακαλούρα και την εκπρόσωπο του μεγάλου χορηγού Άλφα.

Οι δεκαοκτώ συνολικά υποψήφιες παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων και απάντησαν στις ερωτήσεις του παρουσιαστή Δημήτρη Πετρόπουλου, ο οποίος ζήτησε από αυτές να πουν λίγα πράγματα για τον εαυτό τους, τι γνωρίζουν για το ξανθιώτικο καρναβάλι και γιατί θέλουν να συμμετέχουν στο θεσμό από τη θέση της Βασίλισσας.

Η περσινή Βασίλισσα λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία περιέγραψε τη δική της εμπειρία, ως μοναδική και κάλεσε τις υποψήφιες που θα πάρουν μέρος ως βασίλισσα και πριγκίπισσες, να διασκεδάσουν με τους καρναβαλιστές και να απολαύσουν την ευκαιρία που τους δίνετε. Μάλιστα, τις συμβούλευσε να χαλαρώσουν, λέγοντας, «όσο άγχος κι αν έχετε, στο άρμα θα τα ξεχάσετε όλα!».

Οι σύλλογοι κλήθηκαν να ψηφίσουν έχοντας το δικαίωμα τριών σταυρών ο καθένας. Άλλοι επέλεξαν με… ένστικτο, άλλοι με βάση το προσωπικό γούστο, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που έθεσαν αντικειμενικά κριτήρια (εξωτερικής εμφάνισης και προσωπικότητας), που τους έδωσαν τη δική τους βαθμολογία για την επιλογή των υποψηφίων!

Με τέσσερις βασίλισσες στο άρμα φέτος η βασίλισσα

Βασίλισσα του φετινού καρνβαλιού με 18 ψήφους αναδείχθηκε η όμορφη και χαμογελαστή νεαρή Ροδοπίτισσα από το Φανάρι, που σπουδάζει στην Κομοτηνή Ελληνική Φιλολογία κι έχει ήδη… καρναβαλικά ένσημα έξι συμμετοχών στην παρέλαση!

Λόγω ισοψηφίας, οι πριγκίπισσες αρχικά έγιναν τρεις και στη συνέχεια λόγω λάθους στην εκφώνηση έγιναν… τέσσερις, ενώ και οι υπόλοιπες συμμετέχουσες κλήθηκαν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην παρέλαση, από τα άρματα του καρναβαλιού.

Όλες οι υποψήφιες αν το επιθυμούν θα μπορούν να παρελάσουν στα άρματα

Νέα αρχή με χαμόγελο και χωρίς μάσκες το φετινό καρναβάλι για τη Δ. Μπαλιάκα

Η ώρα της στέψης για την καλλίγραμμη και ψηλή, όπως φαίνεται Δήμητρα Μπαλιάκα

Με ένα δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της στη διαδικασία της επιλογής, λέγοντας ότι, ο πραγματικός λόγος που δήλωσε συμμετοχή ήταν ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν ένα χρόνο, το οποίο της στέρησε τη δυνατότητα να συμμετάσχει πέρυσι στην παρέλαση κι έτσι η στολή έμεινε άθικτη στη ντουλάπα, όμως πλέον βαίνει στο τέλος του. «Είναι τιμή για μένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που με επέλεξε ο κόσμος, οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ, γιατί, κατά κάποιο τρόπο, το καρναβάλι για μένα συμβολίζει τη ζωή των ανθρώπων, καθώς υπάρχουν παντού χρώματα, συναισθήματα, γιορτές, χορός, μουσική, τραγούδι, αλλά στο τέλος, όταν τελειώνει η γιορτή καταλήγουμε στο σπίτι μόνοι, όπου βγάζουμε τις μάσκες. Έτσι, το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και η συμμετοχή στην παρέλαση συμβολίζουν για μένα ότι κλείνω ένα πολύ σκοτεινό κεφάλαιο στη ζωή μου και κάνω μια νέα αρχή, χωρίς μάσκες και κάνοντας την κάθε μέρα γιορτή», σημείωσε η Δήμητρα Μπαλιάκα.

Η βασίλισσα… θα πει κι ένα τραγούδι!

27 συνολικά σύλλογοι έδωσαν το παρών στη διαδικασία

Μάλιστα, η ίδια ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το τραγούδι, κι έχει δουλέψει μαζί με τη μπάντα που συμμετέχει, τους «Mice the Swing Band», με διάφορους καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής. Άρα, η Βασίλισσα του καρναβαλιού είναι έτοιμη και πρόθυμη να μας τραγουδήσει κιόλας την ημέρα της παρέλασης, αλλά και κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών της το προηγούμενο διάστημα.

Π. Λύρατζης: Περιμένει δουλειά τη βασίλισσα για την προώθηση του καρναβαλιού

Στην κριτική επιτροπή η πρώην βασίλισσα και η διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού κ. Καρολίδου

«Όπως βλέπετε, η αυλή της βασίλισσας, όλο και μεγαλώνει», ήταν το σχόλιο του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, σχετικά με την ισοβαθμία και το λάθος που τον ώθησαν στην απόφαση να αυξήσει τους φετινούς… τίτλους. Ο ίδιος ενημέρωσε ότι και φέτος θα συμμετάσχει στο καρναβάλι ο βασιλιάς-πειρατής της Θεσσαλονίκης, που ανέπτυξε πλέον ισχυρούς δεσμούς και παρουσία στην Ξάνθη. Για τις εκδηλώσεις που θα συμμετάσχει η Δήμητρα Μπαλιάκα ως βασίλισσα, ο κ. Λύρατζης ενημέρωσε ότι την περιμένει… δουλειά και εντατικό πρόγραμμα, καθώς θα παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού και στις επισκέψεις σε διάφορες πόλεις, ανάμεσά τους και τη Θεσσαλονίκη, για την προώθηση του καρναβαλιού.

Τέλος, ο κ. Λύρατζης ενημέρωσε ότι η προετοιμασία των ΘΛΕ προχωρά χωρίς προβλήματα και τα άρματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…