Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προσεγγίζοντας τους χαρισματικούς ανθρώπους

Προσεγγίζοντας τους χαρισματικούς ανθρώπους

0

Ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η εκδήλωση του συλλόγου Εβρίτων για τη χαρισματικότητα με ομιλήτρια την Δ. Δεληγεώργη

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης με επιτυχία διοργάνωσε διάλεξη με θέμα τη «Χαρισματικότητα», το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικεία Μ. Χατζιδακι» στην Ξάνθη, με ομιλήτρια την κα Δανάη Δεληγεώργη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Ξάνθης κύριος Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης κ. Μαρίνος Σδρέβανος. και πλήθος συμπολιτών μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης κυρίου Πολυμένη Απόστολου ο οποίος παρουσίασε την κυρία Δεληγεώργη στο κοινό της Ξάνθης και την καλωσόρισε εκ μέρους όλων.

Η κυρία Δεληγεώργη καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με τον άμεσο και άρτια δομημένο επιστημονικό της λόγο, « ανοίγοντας » ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι μπορεί ακόμη και να αγνοούν την ιδιότητα τους ως « χαρισματικοί », μιας και η έννοια μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν παρέμενε  σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, εισήγαγε το κοινό στην έννοια της « χαρισματικότητας » δίνοντας αρχικά τον ορισμό της. Κατόπιν ανέπτυξε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός χαρισματικού ανθρώπου αναφερόμενη στο IQ και τη μέτρησή του και  στο πώς γίνεται η αναγνώριση ενός χαρισματικού ανθρώπου. Ιδιαίτερα στάθηκε στη διαφορά του ταλαντούχου από τον χαρισματικό άνθρωπο, σε μύθους και αλήθειες γύρω από τη χαρισματικότητα και στον αν οι άνθρωποι γεννιούνται χαρισματικοί ή « γίνονται ». Επίσης ανέπτυξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας χαρισματικός άνθρωπος τόσο από τον εαυτό του, εξαιτίας  της ιδιαιτερότητάς του όσο και από το περιβάλλον του, καθιστώντας σαφές ότι είναι αναγκαία η αναγνώριση των χαρισματικών ανθρώπων από ειδικούς επιστήμονες, ώστε σε πρώτη φάση να αποδεχτούν οι ίδιοι και το περιβάλλον τους την ιδιαιτερότητα τους και κατόπιν να γίνουν υγιή και χρήσιμα μέλη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Λίγα στοιχεία από το βιογραφικό της κυρίας Δεληγεώργη.

Η κα. Δανάη Δεληγεώργη είναι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) με κατεύθυνση Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στην εκπαίδευση και τις κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των χαρισματικών και ταλαντούχων ανθρώπων στο Northeastern Illinois University, MA in Gifted Education στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το 2013 έλαβε την εκπαίδευση και πιστοποίησή της ως σύμβουλος/συντονίστρια ομάδων γονέων χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών του οργανισμού SENG (Social and Emotional Needs of the Gifted). Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές της στο τμήμα ιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Η επαγγελματική της εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης ξεκίνησε το 2010 όπου εργαζόταν για την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία στο Σικάγο και το 2015 ξεκίνησε στην Ελλάδα πια να δημιουργεί και να συντονίζει Προγράμματα Εκπαίδευσης Χαρισματικότητας και Υψηλών Δυνατοτήτων για την Ελληνική Mensa.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…