Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον Αύγουστο και …αν ο διαγωνισμός για το Κολυμβητήριο

Τον Αύγουστο και …αν ο διαγωνισμός για το Κολυμβητήριο

0

Αναδείχθηκε ανάδοχος για την μελέτη της β΄ φάσης με 80,63% έκπτωση – Μπαίνουν παιχνίδια σε 5 Παιδικές χαρές του Δήμου με συνδρομή του «Φιλόδημου»

 

Ο δήμος Ξάνθης δεν βρίσκει χώρο για Κέντρο Κοινότητας εντός του αστικού ιστού – Αναζητούνται ακίνητα για μίσθωση

 

Τον Αύγουστο του 2019 αναμένεται να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή έργων στο Κολυμβητήριο Ξάνθης. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η αρμόδια υπηρεσία στην Οικονομική Επιτροπή μετά από ερώτηση της Κοινωνίας Δημοτών με αφορμή θέμα εκτός ημερησίας που αφορούσε την ανάδειξη αναδόχου στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την μελέτη της β΄ φάσης. Στην επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης συζητήθηκαν 19 θέματα ημερήσιας διάταξης με κυριότερο αυτό του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού 5 Παιδικών Χαρών του δήμου.

 

Με 80,63% έκπτωση για την μελέτη της β΄ φάσης στο Κολυμβητήριο

Η υπεύθυνη του διαγωνισμού για την μελέτη της β΄ φάσης του Κολυμβητηρίου κα Μαυρομάτη ανακοίνωσε πως έχει αναδειχθεί ανάδοχος μελετητής με έκπτωση 80, 63% . Ο κ. Φανουράκης ζήτησε να πληροφορηθεί πόσο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μελέτης σύμφωνα με την διακήρυξη. Αυτό είναι 22 εβδομάδες και όπως υπολόγισε την διαδικασία η κα Μαυρομάτη το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2019 θα τρέξει ο διαγωνισμός για τα έργα στον Κολυμβητήριο.

 

Αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση η σωστή διαχείριση της κακοκαιρίας

Με αφορμή το θέμα για την έγκριση της μίσθωσης μηχανημάτων λόγων έντονων και απρόβλεπτων γεγονότων τόσο ο κ. Καρά όσο και ο κ. Φανουράκης αμφισβήτησαν ευθέως τις ανακοινώσεις από το δήμο ότι έπεσαν τόσοι τόνοι αλάτι και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κακοκαιρία στην Ξάνθη, γεγονός που ενόχλησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυριάκο Παπαδόπουλο. Κατά την συζήτηση έγινε γνωστό ότι ο δήμος επειδή δεν έχει στεγασμένο χώρο για να αποθηκεύσει το αλάτι παρά μόνο για 100 τόνους στην Σταυρούπολη, δεσμεύει με συμφωνητικό από τις Ελληνικές Αλυκές ποσόστωσης και τις παίρνει όταν τις χρειάζεται. Επίσης η «Κοινωνία Δημοτών» αμφισβήτησε αν οι 55 εργατοώρες που χρέωσε ο οδηγός γκρέιντερ στο δήμο για ν’ ανοίξει τον δρόμο μέχρι την Ισιαία και τον Λειβαδίτη ήταν οι πραγματικές και καταψήφισε το θέμα.

 

Μπαίνουν παιχνίδια σε 5 Παιδικές χαρές του Δήμου με συνδρομή του «Φιλόδημου»

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τεχνικές προδιαγραφές των όρων του ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε 5 παιδικές χαρές του δήμου και συγκεκριμένα για την παιδική χαρά στον Κήπο, στο πάρκο της Κυψέλης, στο Πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου, του Διοικητηρίου και του πάρκου Μεξικάνα. Όπως έγινε γνωστό το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 239.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 522.675 ευρώ. Να σημειώσουμε πως ομόφωνα εγκρίθηκε και το 7ο θέμα που αφορούσε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών της κεντρικής πλατείας και την πλατείας Ευμοίρου.

Ο δήμος Ξάνθης δεν βρίσκει χώρο για Κέντρο Κοινότητας εντός του αστικού ιστού

Σχεδόν μηδενικό είναι το ενδιαφέρον των δημοτών να μισθώσουν ακίνητά τους εντός του αστικού ιστού για να λειτουργήσει ο δήμος Κέντρο Κοινότητας. Έγινε 2 φορές διαγωνισμός χωρίς αποτέλεσμα και πήγε στο Δημοτικό συμβούλιο για να γίνει ανάθεση όμως αυτό δεν εγκρίθηκε και τώρα η υπηρεσία εξαναγκάζεται να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού και να ζητά 120 – 150 τ.μ. και εγγυητικό 500 ευρώ. Όπως διευκρίνισε η κα Μαυρομάτη θα κατατεθούν κλειστές προσφορές που θα ανοιχτούν στην μειοδοτική δημοπρασία και αυτή θα ξεκινήσει από την χαμηλότερη προφορά.

Να σημειώσουμε ότι εγκρίθηκε η δημοπρασία για την μίσθωση κοινόχρηστου χώρου για την λειτουργία Λούνα Πάρκ κατά την περίοδο των ΘΛΕ. Το ποσό της μίσθωσης ανέρχεται σε 41.176,40 ευρώ. Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και πέρασαν ομόφωνα. Μόνο το 15ο το καταψήφισε η Κοινωνία Δημοτών. Το θέμα αφορούσε έγκριση εντάλματος προπληρωμής δαπανών για τα διόδια. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης αφορούσε το γεγονός ότι δεν έγινε ακόμη αίτηση για απαλλαγή από τα διόδια όπως ισχύει για τις μετακινήσεις στις πόλεις της Θράκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…