Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την Τετάρτη η πρεμιέρα για την «Ξάνθη για όλους»

Την Τετάρτη η πρεμιέρα για την «Ξάνθη για όλους»

0

Σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσιάζει το πρόγραμμα του συνδυασμού ο επικεφαλής Σάββας Μελισσόπουλος

Συστήνεται με προμετωπίδα την ανανέωση- Θα αποφύγει την κριτική στο παρελθόν-Θα δώσει βαρύτητα στο σχεδιασμό του μέλλοντος

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία ο Σάββας Μελισσόπουλος παρουσιάζει την «Ξάνθη για όλους», το συνδυασμό του οποίου ηγείται και με τον οποίο διεκδικεί το δήμο Ξάνθης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η παρουσίαση του σχεδιασμού και του προγράμματος του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το απόγευμα. Εκεί θα παρουσιαστεί και το έμβλημα του συνδυασμού, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν θα ανακοινωθούν και ονόματα υποψηφίων, αν και το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη ανακοίνωση συνδυασμού στην Ξάνθη μετά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Γιάννης Παπαχρόνης, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να κατέλθει ως επικεφαλής ψηφοδελτίου στις εκλογές του Μαΐου.

Τα σημεία βαρύτητας

melisopoulosΟ Σάββας Μελισσόπουλος από την πρώτη κιόλας επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού θέλει να δώσει βαρύτητα σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι ότι το στίγμα του συνδυασμού του είναι η ανανέωση στο δήμο και η εναλλακτική επιλογή που προτείνεται στους ξανθιώτες, μέσω της υποστήριξή του. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο κεντρική επιλογή είναι ο ίδιος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του να μην αναλωθούν στην κριτική της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά να παρουσιάσουν το δικό τους σχεδιασμό. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι δεν έχω να πω τίποτα για τους προηγούμενους. Μιλούν γι’ αυτά οι πράξεις τους. Θέλουμε να δείξουμε στους ξανθιώτες γιατί είμαστε διαφορετικοί, γιατί μπορούμε να προσφέρουμε μία διαφορετική πρόταση για το δήμο Ξάνθης και γιατί μπορούμε να δώσουμε το έναυσμα στους πολίτες να κάνουμε μαζί αυτό το κάτι διαφορετικό», σημειώνει ο ίδιος σε συνομιλία του με το «Ε». Το δεύτερο είναι ότι «θεμέλιο» του συνδυασμού αποτελεί η λειτουργία της ομάδας. Τόσο σε προεκλογικό επίπεδο ο ίδιος προτίθεται να κινηθεί με συλλογικές αποφάσεις και να διαμορφωθεί η τελική μορφή ενός προγράμματος που είναι αποτέλεσμα ιδεών διαφόρων ανθρώπων που συμπορεύονται με κοινή στόχευση, όσο και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή πολλών και τη συνεργασία.  Το τρίτο είναι ότι θα εμμείνει στο σεβασμό του πολιτικού πολιτισμού και θα διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με όλες τις παρατάξεις, ώστε αυτό το διαφορετικό που πρεσβεύει να αποτυπωθεί ήδη από τις ενέργειές του, σε επίπεδο προεκλογικού αγώνα.

Η εκδήλωση… συστάσεων της παράταξης θα είναι ανοιχτή σε πολίτες και φορείς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…