Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαρακατσάνικη πίτα με λάχανο και φέτα

Σαρακατσάνικη πίτα με λάχανο και φέτα

0

– 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο

– 1000 γρ. λάχανο

– 300 γρ. φέτα

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 100 γρ. βούτυρο

– 50 γρ. ελαιόλαδο

– 1 ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι. Βάζουμε το λάχανο σε μπωλ, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να «μαραθεί». Σε ευρύχωρo τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αποσύρουμε και προσθέτουμε αμέσως το λάχανο, τα πιπέρια, τη μισή ποσότητα από τη φέτα και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί στρώνουμε 3 από τα φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη γέμιση και επάνω το τυρί θρυμματισμένο.

Κλείνουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, που δεν ξεχνάμε να ραντίσουμε κάθε φορά και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου 200ο C για 50 λεπτά και σερβίρουμε.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…