– 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο
– 1000 γρ. λάχανο
– 300 γρ. φέτα
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 100 γρ. βούτυρο
– 50 γρ. ελαιόλαδο
– 1 ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι. Βάζουμε το λάχανο σε μπωλ, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να «μαραθεί». Σε ευρύχωρo τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αποσύρουμε και προσθέτουμε αμέσως το λάχανο, τα πιπέρια, τη μισή ποσότητα από τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί στρώνουμε 3 από τα φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη γέμιση και επάνω το τυρί θρυμματισμένο.
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, που δεν ξεχνάμε να ραντίσουμε κάθε φορά και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου 200ο C για 50 λεπτά και σερβίρουμε.