–1 συσκευασία κανταΐφι 450γρ.
–225 γρ. βούτυρο
–1200 γρ. ανθότυρο
–150 ml. Γάλα
–50 γρ. ζάχαρη άχνη ή 1 κουταλιά της σούπας μέλι
–1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι μελιού
-150 γρ. μέλι
-1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Αφήνουμε το κανταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε το γλυκό.
Στο μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο, το γάλα, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει κρέμα. Βάζουμε βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν διαχωριστούν τα στοιχεία του, το περνάμε από σίτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σ΄ενα μπωλ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το κανταΐφι και το ραντίζουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ανθότυρου. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταΐφι και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από το φούρνο ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και σερβίρουμε με το ρευστό μέλι και ξηρούς καρπούς.