Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τρία αυτοκινητάκια πόλης ο δήμος Ξάνθης υποδέχεται την ηλεκτροκίνηση

Με τρία αυτοκινητάκια πόλης ο δήμος Ξάνθης υποδέχεται την ηλεκτροκίνηση

0

Παρελήφθησαν τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Μ. Δημαρχόπουλος: «Με φόρτιση πέντε ωρών διανύουν 100 χλμ με μόλις 1 ευρώ. Εξοικονομούμε ενέργεια παντού στο δήμο Ξάνθης»

Ο δήμος Ξάνθης υποδέχεται την ηλεκτροκίνηση με την παραλαβή τριών ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία των κλητήρων και για κάθε άλλη υπηρεσιακή ενέργεια εντός του δήμου, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και ενέργεια, με οικονομική μετακίνηση στην πόλη.

Χωρά να παρκάρει σε θέση… ενός κάδου απορριμμάτων

Τα αυτοκίνητα που θα φορτίζουν στο πάρκινγκ του δημαρχείου, αλλά σήμερα βρίσκονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος παρέλαβε ο δήμος πρόσφατα, κατόπιν διαγωνισμού. Ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος επιθεώρησε τη λειτουργία τους και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη δυνατότητα που δίνεται πλέον στο δήμο αφενός να εξοικονομεί ενέργεια και αφετέρου να δίνει το μήνυμα της περιβαλλοντικής στροφής στην πόλη. «Με φόρτιση πέντε ωρών διανύουν 100 χλμ με μόλις 1 ευρώ. Εξοικονομούμε ενέργεια παντού στο δήμο Ξάνθης», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι και στο επίπεδο της «πράσινης» συνείδησης αντλούνται καλές πρακτικές και από άλλες περιοχές, ώστε να ενσωματωθούν στο δήμο μας.

Το κάθε αυτοκίνητο, χρώματος λευκού που έχει το έμβλημα του δήμου Ξάνθης, έχει όλες τις επιπρόσθετες παροχές και κόστισε περίπου 9.000 ευρώ. Μπορεί να το οδηγήσει όποιος έχει δίπλωμα για μηχανάκι και μπορεί να το σταθμεύσει σε χώρο όσο… ένας κάδος απορριμμάτων!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…