Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

0

Διάψευση του Παπαχρόνη
Δεχτήκαμε προχθές την επίσκεψη του Γιάννη Παπαχρόνη στα γραφεία μας. Στη συζήτηση που έγινε, εκτός των άλλων για την πορεία των επαφών για τη συγκρότηση του συνδυασμού του για τον δήμο Ξάνθης, μας έκανε και μια δήλωση. Μας είπε λοιπόν πως έχει χρόνια να πάει στο μαγαζί του Τσιακίρογλου, άρα στην «συζήτηση» σε τραπέζι με Καρυπίδη, Τσέπελη και Διαφωνίδη δεν ήταν ποτέ! Άρα κάποιος έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στον Π.Π. του Μαχητή. Άρα, το σχόλιο ήταν από την αρχή έως το τέλος ένα fake news, δηλαδή ψέμα ή κατασκευασμένο σχόλιο.
Γ.Δ.


Τελικά κατεβαίνει ο Κριτσίνης
Τη φορά αυτή ο Κριτσίνης τήρησε την υπόσχεσή του. Θα είναι υποψήφιος στο δήμο Αβδήρων. Μάλιστα δημοσιοποίησε την υποψηφιότητά του με εκδήλωση στη Γενισέα, η οποία είχε στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από υποψήφιο περιφερειακού δήμου.
Στην ουσία τώρα. Ως γνωστόν, στις δημοτικές εκλογές τις ψήφους τις φέρνουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι κι αυτούς περιμένουν οι κάτοικοι να πληροφορηθούν ποιοι είναι. Μάλιστα μέχρι στιγμής κανένα όνομα υποψηφίου συμβούλου του συνδυασμού του δεν έγινε γνωστό, παρότι χρόνος αρκετός υπάρχει μέχρι το Μάιο.
Γ.Δ.


Καμμενικό

Σήμερα τι αποφάσισε ο Καμμένος; Μένει φεύγοντας ή φεύγει μένοντας; Ή μήπως και φεύγει αλλά και μένει;
Είναι όντως μια απορία. Πιστεύω τελικά πηγαινοέρχεται!
Γ.Δ.


Τάδε έφη αστυνομικός
Φίλος αστυνομικός που σήμερα είναι συνταξιούχος, κι αυτός, είπε την ατάκα της εβδομάδας και σας τη μεταφέρω «Σε δύο χώρες δεν χρειάζονται μυστικές υπηρεσίες: στην Ιαπωνία επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλάνε όλοι».
Γ.Δ.


Μία ανακοίνωση
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια ανακοίνωση για πρόσληψη νέων γιατρών από το Habib Medical Group της Σαουδικής Αραβίας για τη στελέχωση νέου Νοσοκομείου. Ο παροχές που προσφέρονταν ήταν: αποδοχές 8.000-10.000 δολάρια μηνιαίως αφορολόγητα, δωρεάν διαμονή για όλη την οικογένεια, δωρεάν μετακίνηση προς το νοσοκομείο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την οικογένεια, 35 ημέρες  άδεια το χρόνο και εισιτήριο μετ’ επιστροφής κάθε έτος για όλη την οικογένεια, επίδομα διδάκτρων κλπ».
Σχόλια; Όχι βέβαια!
Γ.Δ.


Δώρο μια νίκη
Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Ήταν ένα δώρο τριών βαθμών και μιας νίκης της ομάδας της Ν. Σμύρνης για να ξεφύγει από τους 2 βαθμούς. Χειρονομία υψηλής ευγενικής προσφοράς προς έναν αδύναμο αντίπαλο. Ο οποίος αγωνίστηκε ψυχωμένος σε αντίθεση με την Ξάνθη που ήταν άνευρη, άκεφη και εορταστική.
Γενικά το παιγνίδι δεν είναι άξιο κριτικής και σίγουρα η τοπική μας ομάδα θα πρέπει να το ξεχάσει γρήγορα. Όπως γρήγορα θα πρέπει να γυρίσει στις νίκες και τα ωραία παιγνίδια, αφήνοντας τις αγαθοεργίες…
Γ.Δ.


Αναμονή για Τσολακίδη
Πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή αναφέρουν ότι ο Βασίλης Τσολακίδης, πρώην δήμαρχος Αβδήρων θα ανακοινώσει την απόφασή του, δηλαδή εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή όχι.
Η εκτίμησή μας είναι ότι η κάθοδος Κριτσίνη και η πιθανή κάθοδος Χατζόπουλου εκτίμησε ότι θα πρέπει να «μιλήσει» κι αυτός και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Είναι γεγονός ότι Τσιτιρίδης και Κριτσίνης θα «ψαρέψουν» από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει διάσπαση των ψηφοφόρων που βρίσκονται στην κεντροδεξιά παράταξη. Έτσι, διευκολύνεται η κεντροαριστερά να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, παρότι στις δημοτικές εκλογές υπερισχύουν άλλοι παράγοντες κι άλλα κριτήρια στην επιλογή των ψηφοφόρων.
Όπως και να’χει, αναμένεται μια ενδιαφέρουσα «μάχη» στο δήμο Αβδήρων.
Γ.Δ.


Υπάρχει λύση;
Τα περισσότερα βέβαια fake news τα συναντάμε στα ηλεκτρονικά μέσα του Διαδικτύου. Η λύση στο πρόβλημα, λένε οι ειδικοί, είναι να υποχρεωθούν οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες του Διαδικτυου να αναγνωρίσουν ότι έχουν ευθύνη για το περιεχόμενο που γεμίζει τα sites τους. Και να αντιμετωπίζονται νομικά όπως οι παραδοσιακοί εκδότες στα παραδοσιακά Media – όπου είναι αυτονόητο ότι γνωρίζουμε την πηγή κάθε είδησης, κάθε θέματος, και ότι ο δημοσιογράφος (όχι η μηχανή ή το τρολ) που τη συνέταξε είναι μαζί με τον εκδότη υπεύθυνοι έναντι του νόμου.
Μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι τα fake news είναι ένα πρόβλημα του νέου, ψηφιακού κόσμου, ο οποίος δεν έχει ακόμη τους μηχανισμούς, τα φίλτρα που επιβάλλουν στα παραδοσιακά Μέσα να ελέγχονται για τα ψεύδη τους και να πληρώνουν για τα λάθη τους. Αλλά, όλο και συχνότερα, ακούμε πολιτικούς ηγέτες να χρησιμοποιούν τον όρο fake news με εντελώς άλλη, αντεστραμμένη έννοια. Ως πολεμική κραυγή εναντίον των ενοχλητικών μέσων ενημέρωσης που ασκούν έλεγχο και κριτική. Το κάνει ο Τραμπ κατά κόρον κάθε μέρα. Το έκανε ο Ερντογάν, μέχρι να θέσει υπό έλεγχο όλο το ενημερωτικό τοπίο της Τουρκίας. Το κάνει, δυστυχώς, και ο Αλέξης Τσίπρας.
Γ.Δ.


Είναι αργά για δάκρυα…
Πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του ΣΚΑΪ. «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Όμως το κλίμα πόλωσης σε συνδυασμό με τη στοχοποίηση των ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν θέμα χρόνου να συντελέσει και σε ακραίες εκφάνσεις βίας…
«Τα βοθροκάναλα της διαπλοκής» και τα «fake news», αλλά και οι «δημοσιογράφοι της πεντάρας», τα «πληρωμένα μικρόφωνα των καναλαρχών», «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», οι «δημοσιογράφοι που τα παίρνουν» αποτελούν ορισμένες από τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών σε βάρος μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων. Όλες αυτές οι εκφράσεις από κυβερνητικά χείλη ήταν η βάση για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας σε βάρος της ελεύθερης ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό όσα έχουν συμβεί και ενδεχομένως όσα μπορεί να συμβούν βαρύνουν την ίδια την κυβέρνηση. Είναι μοναδική υπεύθυνη για την προστασία των πολιτών, της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι αργά για δάκρυα τώρα και μία απλή καταδίκη δεν αρκεί…
Ε.Τ.


Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν οι Ξανθιώτες…
Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία και προσπάθεια αυτή που έκαναν οι 38 καταστηματάρχες της οδού Δαγκλή αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Under Hil , πόσο μάλλον αυτοί που έκαναν walking and shopping. Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους καταστηματάρχες να συνεχίσουν τις δράσεις τους να τονώσουν την αγοραστική κίνηση στα μαγαζιά τους. Μάλλον θέλει χρόνο και περισσότερη προσπάθεια γιατί μη ξεχνάμε πως οι εποχές είναι δύσκολες και η αγοραστική δυνατότητα έχει μειωθεί δραματικά και περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι …Όπως επίσης και ότι εκεί που τρέχουν είναι στις προσφορές όπως στις Black Friday.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …