Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραυματίες δύο πιλότοι από αναγκαστική προσγείωση

Τραυματίες δύο πιλότοι από αναγκαστική προσγείωση

0

Πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις. Και οι δύο με πτυχίο σερβικής καταγωγής

Ερευνώνται τα αίτια. Η πτώση συνέβη λίγο πίσω από τον Αεροδιάδρομο της Αερολέσχης

Δύο άτομα τραυματίσθηκαν κατά την πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου, το μεσημέρι της Δευτέρας, γύρω στις 1 και 45. Συγκεκριμένα, δύο πιλότοι Σερβικής καταγωγής, πιλοτάριζαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα τετραθέσιο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι δύο πιλότοι ερχόντουσαν από την περιοχή του πάρκου Κυκλοφοριακής Εκπαίδευσης, προς τον αεροδιάδρομο για να υλοποιήσουν το κατέβασμα του αεροσκάφους, να «πατήσει» στο διάδρομο κι αμέσως μετά εν κινήσει να το σηκώσουν αμέσως και να φύγουν. Στο μέσον όμως του διαδρόμου εμφανίστηκε μπροστά τους το κτίριο οικοδομής που υπάρχει εκεί κι ένα καλώδιο. Για να τα αποφύγουν έστριψαν λίγο δεξιά. Στη στροφή αυτή πέσαν σε απώλεια στήριξης και το αεροσκάφος μη μπορώντας να σηκωθεί χτύπησε στο έδαφος με τη μούρη από ύψος 9-10 μέτρων και ανατράπηκε, γι’αυτό και το αεροσκάφος στη φωτό είναι ανάποδα. Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο αμέσως,  όπου και παραμένουν, ενώ είναι και οι δύο ελαφρά τραυματισμένοι.

Οι δύο Σέρβοι πιλότοι, 25-30 χρόνων, είναι πτυχιούχοι του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τσέσνα και έκαναν εκπαιδευτικές πτήσεις για απόκτηση εμπειρίας και συμπλήρωσης ωρών πτήσεων για να λάβουν το ανώτερο πτυχίο πιλότου. Το αεροσκάφος έπεσε με τη μούρη, αναποδογυρισμένο σε παρακείμενο οικόπεδο πίσω από τον αεροδιάδρομο της αερολέσχης Ξάνθης. Σημειώνουμε ότι η αερολέσχη Ξάνθης προσφέρει δωρεάν επίγεια εξυπηρέτηση σε όσους επιθυμούν να έρθουν και να εκπαιδευτούν στον τομέα του πιλότου, αξιοποιώντας τον υπάρχοντα αεροδιάδρομο και την υποδομή που διαθέτει. Το ίδιο έπραξε και με την εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Olympus Aviation Academy.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…