Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σνίτσελ κοτόπουλου με ντοματίνια στο φούρνο

Σνίτσελ κοτόπουλου με ντοματίνια στο φούρνο

0

2 μισά, μικρά, στήθη κοτόπουλου 400 γρ. περίπου σύνολο

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

1 κ.σ. μουστάρδα

30 γρ. τριμμένη φρυγανιά

20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1/4 κ.γ. πάπρικα

1/4 κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

170 γρ. ντοματίνια

λίγο σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Χτυπάτε τα στήθη κοτόπουλου με το ειδικό εργαλείο ή την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν να πλατύνουν και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το αλεύρι σε μια πλαστική σακούλα, βάζετε μέσα τα στήθη, τη κλείνετε πολύ καλά και την ανακινείτε μέχρι να αλευρωθούν καλά. Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη μουστάρδα. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο ανακατεύετε τη τριμμένη φρυγανιά, το κάρυ, τη πάπρικα και τη παρμεζάνα.

Βγάζετε τα στήθη από τη σακούλα, τα τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βουτάτε στο βαθύ πιάτο με το μείγμα αυγού μουστάρδας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές.

Μετά τα βάζετε στο πιάτο με το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς παρμεζάνας και τα πιέζετε, πατώντας τα να κολλήσει επάνω στο κοτόπουλο το μείγμα. Τα τοποθετείτε, το ένα δίπλα στο άλλο στη μια πλευρά του ταψιού με τη λαδόκολλα.

Πλένετε τα ντοματίνια, τα κόβετε στη μέση και τα τοποθετείτε στην άλλη πλευρά του ταψιού. Τα ραντίζετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε  με το σκόρδο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε με 30-35 λ περίπου. Μόλις τα ντοματίνια μαλακώσουν αρκετά, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο, για να μην καούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …