Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Το Μαγικό τίμησε το δικό του σημαντικό ηθοποιό

Το Μαγικό τίμησε το δικό του σημαντικό ηθοποιό

0

Πρωτοβουλία από το Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής

Μια ιδιαίτερα τιμητική αλλά και ανθρώπινη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μαγικό, στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Σταύρος Χαλιορής. Το Μαγικό τίμησε το δικό του άνθρωπο-ηθοποιό, το δικό του τέκνο, τον Λάζαρο Τερζανίδη ή καλλιτεχνικά όπως έγινε πανελλήνια γνωστός, Λάζος Τερζάς.

Η διοργάνωση ήταν άρτια προγραμματισμένη και την παρακολούθησαν κάτοικοι του Μαγικού και φορείς της περιοχής. Για την εκδήλωση σύντομη αναφορά έκανε ο Γιώργος Παραστατίδης, πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου, ενώ ακολούθησε ο ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης με αναφορές και αναμνήσεις από την γνωριμία του με τον τιμώμενο συνάδελφό του. Ακολούθησε λογοτεχνική προσέγγιση του έργου και της προσφοράς του Λάζου Τερζά στον κινηματογράφο και το θέατρο και ιδιαίτερα στο Ποντιακό θέατρο, από το φιλόλογο Ανέστη Ακριτίδη και ανάγνωση αποσπασμάτων από ηθοποιό του θεάτρου «Ανατολικά του Νέστου».

Ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι του δήμου, φορέων και Σωματείων, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Αβδήρων Γεώργιος Τσιτιρίδης,. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία με το βιογραφικό του Λάζου Τερζά που ετοίμασε ο Πασχάλης Ξανθόπουλος, διευθυντής της ΦΕΞ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Γεωπολιτική του νερού» του Νταβίντ Μπλανσόν

Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων, ο Νταβίντ Μπλανσόν παρουσιάζει τις τρεις μ…