Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Τα σημάδια του χρόνου και των ανθρώπων, 6.000 π. Χ. στην Τούμπα της Διομήδειας

Τα σημάδια του χρόνου και των ανθρώπων, 6.000 π. Χ. στην Τούμπα της Διομήδειας

0

Βγήκαν στο φως από την σκαπάνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

 

Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή ανάρτησε στην ιστοσελίδα «Αρχαιολόγοι και Αρχαιολάτρες Αβδήρων και Ξάνθης» φωτογραφικό υλικό από τα ευρήματα της ανασκαφής

 

Σημάδια του χρόνου και των ανθρώπων που έζησαν εκεί …6.000 χρόνια π.Χ. έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης στην Τούμπα της Διομήδειας.

Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή ανάρτησε στην ιστοσελίδα «Αρχαιολόγοι και Αρχαιολάτρες Αβδήρων και Ξάνθης» φωτογραφικό υλικό από τα ευρήματα της ανασκαφής που έγινε πριν 2 χρόνια με το ακόλουθο συνοδευτικό σημείωμα: «Όταν ένας τόπος κατοικείται για χιλιετίες κλείνει μέσα του τα σημάδια του χρόνου που πέρασε και τα σημάδια των ανθρώπων που έζησαν εκεί.

Πάρτε για παράδειγμα τον αρχαιολογικό χώρο της Τούμπας στη Διομήδεια: Νεολιθικοί πελέκεις, σκεύη της Εποχής του Χαλκού, αρχαϊκές κύλικες, κλασικοί σκύφοι (κρασοπότηρα), ελληνιστικά ανάγλυφα αγγεία, ρωμαϊκά νομίσματα, μεταβυζαντινά αγγεία δείχνουν την διαχρονική προτίμηση των ανθρώπων σε έναν τόπο που θα πρέπει να ήταν προικισμένος για να τους κρατά. Από την 6η χιλιετία προ Χριστού, μέχρι σήμερα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο δρόμος του ουτιού» τον Ιούλιο στην Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος Στo πλ…