-2 φύλλα σφολιάτας
–300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα
–40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
–1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
–½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
–¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
–¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
–150 γρ.τυρί κρέμα
–100 γρ. ζάχαρη άχνη
–60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
–¼ κουταλάκι του αλάτι
–Εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
Ο πουρές κολοκύθας φτιάχνεται πανεύκολα βάζοντας την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, μόλις στεγνώσει εντελώς είναι έτοιμος, αν θέλουμε βελούδινο πουρέ κολοκύθας την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τον κρύο πουρέ με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45*25, απλώνουμε το μείγμα με την κολοκύθα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια περίπου 3-4 εκατοστά. Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης όρθια σε αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος, όση γέμιση περισσέψει την απλώνουμε από επάνω και ψήνουμε περίπου για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο .
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά για 4 λεπτά. Αμέσως περιχύνουμε τα ζεστά τα cinnamon rolls και απολαμβάνουμε!