Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

0

 Συνεχίζονται οι επαφές
Παρότι ο χρόνος των δημοτικών εκλογών είναι αρκετός μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες, εντούτοις οι επαφές και συναντήσεις των επικεφαλής συνεχίζονται σε έντονο επίπεδο. Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους υποψήφιους για το δήμο Τοπείρου ο Θόδωρος Κυρμάνης συνεχίζει τις επαφές του τόσο με χριστιανούς όσο και μουσουλμάνους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Η όλη δε προσέγγιση με τους δημότες του δήμου είναι ιδιαίτερα θετική. Μάλιστα ο Κυρμάνης προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και εκτιμηθεί ο κατάλληλος χρόνος.
Γ.Δ.


Περίεργη φήμη
Μία ιδιαίτερα περίεργη φήμη κυκλοφόρησε από την περιοχή Τοπείρου και η οποία αναφερόταν στο δήμαρχο Μίχογλου και ότι σκέφτεται να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στο δήμο, μάλιστα για λόγους υγείας. Η φήμη μας ξάφνιασε διότι την ακούσαμε από δύο ανθρώπους από Τόπειρο και μας προβλημάτισε. Επικοινωνήσαμε ως εκ τούτου με το δήμαρχο για να διασταυρώσουμε τη φήμη και να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει κι αν ευσταθεί η φημολογία.  Λοιπόν ο Μίχογλου διέψευσε κατηγορηματικά και απόλυτα τη φημολογία δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει πιο δυνατά, ο συνδυασμός του είναι σχεδόν έτοιμος, ότι χαίρει άκρας υγείας, ότι η φημολογία είναι κατευθυνόμενη ενώ με την ευκαιρία της επικοινωνίας δήλωσε ότι ο δήμος θα λάβει ποσό ύψους 7 εκ. ευρώ για την εκτέλεση διαφόρων έργων.
Ως προς τις εκλογές στο δήμο Τοπείρου εξέφρασε την εκτίμησή του ότι τελικά δύο θα είναι οι συνδυασμοί κατά 80% και ίσως ένας τρίτος το περισσότερο.
Γ.Δ.


Υποψία
Με τους ΑΝΕΛ πάντα υπάρχει η υποψία του ανέξοδου λεονταρισμού, των βρυχηθμών για το θεαθήναι. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια όλο βρίσκουν αφορμές να διαχωρίζουν τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική. Από την Παιδεία και την Εκκλησία ως το Σκοπιανό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και όλο στηρίζουν με πάθος την κυβέρνηση, υπερασπιζόμενοι τις υπουργικές καρέκλες τους. Αλλά τώρα τα πράγματα δείχνουν να σοβαρεύουν, έστω και αν σοβαρότητα και ΑΝΕΛ, είναι συχνά έννοιες ασύμβατες. Και  πολύ μάλιστα…
Γ.Δ.


Παλιές φωτογραφίες

Ξάνθη 2003, στην οδό Σταύρου Βλαχόπουλου. Μπροστά το παλιό σπίτι που σήμερα δεν υπάρχει και πίσω η πολυκατοικία. Το σχόλιο για το δορυφορικό «ταψί» περιττεύει… (φωτό, αρχείο Θάνου Μαυροδή)

Και ο Κασιδιάρης για την ΑΜ – Θ;
Ανυπόστατες φήμες χαρακτήρισε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ροδόπης κ. Αλατζάς τα δημοσιεύματα Τύπου της περιφέρειας όπου φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για την περιφέρεια ΑΜ – Θ, ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κ. Αλατζάς ωστόσο δεν έκρυψε ότι γίνονται συζητήσεις σημειώνοντας ωστόσο ότι ο κ. Κασιδιάρη έχει να δώσει μάχη και στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση είπε πως όταν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν επίσημα.
Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η ΑΜ – Θ προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών και μάλιστα πρωτοκλασάτων στελεχών από κόμματα!
Θα χάσουμε το μέτρημα…
Μ.Ξ. 


Υπόγεια διασύνδεση
Μία ακόμη περίεργη και συζητήσιμη φήμη κυκλοφόρησε πρόσφατα στα δημοσιογραφικά γραφεία. Όχι τόσο για την ουσία του πράγματος, όσο για τα ίδια τα πρόσωπα. Συζητήθηκε λοιπόν ότι τοπικός κομματικός παράγων που μάλιστα είναι και επικεφαλής του κόμματος τοπικά, ότι διατηρεί υπόγεια διασύνδεση με Μέσον Ενημέρωσης της Ξάνθης. Ο πληροφοριοδότης μάλιστα τονίζει ότι η «σχέση» είναι μυστική και ιδιαίτερα αφανής διότι υπάρχει πολιτική και κομματική δυσαρμονία μεταξύ των δύο μερών. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τα δύο μέρη να έρθουν «πολύ κοντά»  και να διατηρούν τη σχέση τους σε λειτουργία επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Όμως, φαίνεται πως «κάτι» ξέφυγε από την εν λόγω παράξενη σχέση και έγινε αντιληπτό μέσω ερμηνειών ενεργειών και συμπεριφοράς.
-Παράξενες αγάπες, παράξενες προσεγγίσεις και μάλλον με άσχημο τέλος. Θα φανεί…
Γ.Δ.


Δεν πρέπει να έχουν σήμα ΑμΕΑ;
Πρόσφατα ο δήμος Ξάνθης με πρωτοβουλία του μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε και σηματοδότησε αρκετούς χώρους στον κεντρικό εμπορικό χώρο, ως χώρους πάρκινγκ για άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πρόσφατα όμως είδαμε Ι.Χ. αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε χώρους τέτοιους. Από περιέργεια προσέξαμε ότι το αυτοκίνητο δεν έφερε κανένα σήμα που να προσδιορίζει ότι ο ιδιοκτήτης είναι ΑμΕΑ και ότι καλώς παρκάρει στο σημείο αυτό. Μετά τη διαπίστωση αυτή ρωτάμε: Τα αυτοκίνητα των ατόμων που δικαιούνται να παρκάρουν στους ειδικούς αυτούς χώρους, δεν πρέπει να φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο;
Είναι κρίμα και αντιδεοντολογικό και πέραν πάσης λογικής, μια καθόλα σωστή απόφαση του δήμου να μην εφαρμόζεται και να καταστρατηγείται από κάποιους «ξύπνιους».
Γ.Δ.


Και τώρα ποιος;
Η αποχώρηση μετά δημόσιας δήλωσης που αιτιολογούσε την απόφαση του Τάσου Τεφρωνίδη να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε ένα κενό. Μάλιστα ένα κενό σοβαρό διότι δεν αποχώρησε ένας απλός σύμβουλος αλλά ο ίδιος ο επικεφαλής. Ως εκ τούτου το κενό θα πρέπει να αναπληρωθεί με υποψήφιο τουλάχιστον του ίδιου επιπέδου του Τεφρωνίδη. Βέβαια για να βρεθεί ένα νέο άτομο εκτός του κομματικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται τώρα πλέον δύσκολο, πολύ δύσκολο θα λέγαμε διότι ο Τεφρωνίδης μίλησε και εννόησε αρκετά. Άρα ποιος να’ ρθει πλέον; Δύσκολο.
Μοιραία η τοπική οργάνωση της Ξάνθης έχει περιορισμένη δυνατότητα επιλογής επικεφαλής. Έτσι, θα επιλέξει για μια ακόμη φορά τον Νίκο Ανταμπούφη ή θα ηγηθεί της προσπάθειας κάποιο άλλο κομματικό στέλεχος, μη αποκλειομένου κι αυτού του ίδιου του Γραμματέα Γιώργου Χατζηθεοδώρου.
Γ.Δ.


Σύμπτωση;
Με το άνοιγμα της αυλαίας της προεκλογικής περιόδου επέστρεψε στην πολιτική  επικαιρότητα και το καυτό θέμα της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί. Σύμπτωση ή σκοπιμότητα; Ο,τι και να ισχύει από τα δυο, το βέβαιο είναι ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και ταυτόχρονα να εξοπλιστεί ο κυβερνητικός σχηματισμός με νέα «όπλα» στη μάχη για τη διεκδίκηση της εξουσίας. Επιχειρείται από τη μία να καλλιεργηθεί το προφίλ του διεκδικητή -πολιτικού ηγέτη που τολμά να πάει κόντρα ακόμα και στο Βερολίνο για το όφελος της κοινωνίας και, από την άλλη, να περάσουν σε δεύτερο πλάνο τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, Επιδιώκεται ο προεκλογικός καβγάς να γίνει για το ποιο κόμμα μάχεται και συγκρούεται με τους ισχυρούς για τα συμφέροντα της χώρας και ποιο κρύβεται για να μη χάσει τη στήριξη τους.
Στόχοι αυτής της ξεπερασμένης πρακτικής να βγουν από το πρώτο πλάνο οι μειώσεις στις συντάξεις, οι φόροι, η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η εργασιακή ζούγκλα, οι πρόσφατες τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάντρα, το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, η εγκληματικότητα, η υποβάθμιση της παιδείας, ο ανύπαρκτος σχεδιασμός για την προσέλκυση επενδυτών και πολλά, άλλα θέματα που συνθέτουν το σύγχρονο ελληνικό δράμα. Να «θολώσει» το πολιτικό σκηνικό, να αποπροσανατολιστεί το εκλογικό σώμα και να ικανοποιηθεί η υπερηφάνεια των πολιτών πριν φτάσουν στην κάλπη.
Γ.Δ.


Άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσει ανακοίνωσε ο Γιαννακίδης
Πολύ δραστήριος αποδείχθηκε ο Στάθης Γιαννακίδης. Τις τελευταίες μέρες είναι συνεχώς στο προσκήνιο με δηλώσεις του για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα θέματα που αφορούν το υπουργείο του. Χθες  στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας”  όπου ήταν καλεσμένος ανακοίνωσε ότι: “Το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την άτοκη δανειοδότηση μέχρι 25.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποκλείονται από τον τραπεζικό δανεισμό. Πρόκειται για πάρα πολύ κόσμο, σίγουρα για πολύ περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ψηφιστεί ο νέος νόμος μέχρι τις αρχές του 2019 και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η άρνηση των τραπεζών -συνέχισε- να χορηγήσουν δάνεια σε ανθρώπους που δεν έχουν εξασφαλίσεις έχει οδηγήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόκειται για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με εταιρείες που θα πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια, το λιγότερο, 500.000 ευρώ και θα προσφέρουν, παράλληλα, καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη, υπό την εποπτεία και το συντονισμό της ΤτΕ”.
Καλά νέα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…