Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μηδενική συμμετοχή αλλά …ηθικόν ακμαιότατον

Μηδενική συμμετοχή αλλά …ηθικόν ακμαιότατον

0

Στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ και συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

 

Πρόεδρος του Ε.Κ. Ξάνθης, Α. Μπεμπεκίδης: «Καμιά πολιτική σκοπιμότητα στον αγώνα μας… Διεκδικούμε τα κεκτημένα μας»

 

Μετρημένοι στα δάχτυλα …ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Ελάχιστοι ήταν οι εκπρόσωποι των σωματείων που ήταν παρόντες στο Εργατικό Κέντρο το πρωί της Τέταρτης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει πορεία αλλά ούτε και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν «παγωμένη» και από την τραγική είδηση του αιφνίδιου πρόωρου χαμού του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ του 42χρονου Κώστα Γαβριηλίδη. Τα θερμά του συλλυπητήρια απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης δηλώνοντας συγκλονισμένος για τον αιφνίδιο θάνατό του γνωστού συνδικαλιστή.

Ήταν δυο ήταν τρεις το πολύ μέχρι δεκατρείς …οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην απεργία

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται και χωρίς …εργαζόμενους

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών του δηλώσεων εξέφρασε για μια άλλη φορά την απογοήτευσή του για την εικόνα απουσίας του εργατικού κινήματος παράλληλα όμως και την αταλάντευτη απόφαση της συνέχισης του αγώνα: «Δυστυχώς για μια άλλη φορά ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εργατικού κινήματος.

Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας έστω όσοι μείνουμε γιατί είτε είμαστε πολλοί είτε λίγοι τα προβλήματα συνεχίζουν και εντείνονται και στο εργατικό δυναμικό και στους συνταξιούχους και σ’ όλους τους πολίτες.

Συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ και θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε γιατί τα αιτήματα που σήμερα βάζουμε είναι αυτά που είχαν κατακριθεί πριν πολλά χρόνια και επανερχόμαστε να διεκδικούμε τα κεκτημένα μας

Γι αυτό θα έπρεπε η σημερινή κυβέρνηση που δεσμευόταν προεκλογικά και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ακούμε τις τελευταίες μέρες ότι θα δώσει κάποια αύξηση εμάς δεν ξεγελούν οι εξαγγελίες γιατί κι αυτές θεωρούνται προεκλογικές παρόλα αυτά και με ελάχιστο κόσμο εμείς θα παλεύουμε».

Μπεμπεκίδης: «Καμιά πολιτική σκοπιμότητα στον αγώνα μας…»

Κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει τα εργασιακά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και παράλληλα  το γεγονός ότι προκηρύσσονται απεργίες… ερήμην των εργαζομένων και χωρίς κοινωνικό αντίχτυπο, υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες από μια μερίδα συνδικαλιστών ο κ. Μπεμπεκίδης απάντησε: «Όχι ο αγώνας που κάνει το Εργατικό κίνημα για τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν γίνεται μόνο σήμερα. Στα 10 χρόνια των μνημονίων έχουν γίνει περισσότερες από 150 απεργίες και άλλα τόσα συλλαλητήρια είτε με λίγο είτε με πάρα πολύ κόσμο. Δεν υποκρύπτουμε καμιά πολιτική σκοπιμότητα, συμμετέχουμε στις απεργίες που προκηρύσσει το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο».

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης

Να σημειώσουμε ότι ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με πορεία στο κέντρο της πόλης και η ΛΑΕ που ανάρτησε πανό στην πλατεία Ελευθερίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…