Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σημείο αναφοράς ο Λειβαδίτης

Σημείο αναφοράς ο Λειβαδίτης

0

Για τον καταρράκτη, για χλωρίδα και πανίδα, για μοναδική φύση και φιλόξενους κατοίκους- Μια επιστολή τα λέει όλα

Ένας θησαυρός της ορεινής Ξάνθης που αποδίδει κέρδος και προβολή της περιοχής μας. Ένα φυσικό στοιχείο, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, δημιουργεί προσόδους στην περιοχή μας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητάς του.

Κι αυτή η επισκεψιμότητα δεν εξαντλείται μόνον σε εγχώριους φίλους των βουνών και των φυσικών ομορφιών εν γένει, αλλά και των ξένων επισκεπτών. Οι οποίοι έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να δουν και θαυμάσουν τον καταρράκτη αλλά παράλληλα να γνωρίσουν την πανίδα και χλωρίδα της Ροδόπης, μοναδική και αξεπέραστη στην Ευρώπη κι όχι μόνον.

Και για του λόγου το αληθές, ακολουθεί μια σύντομη επιστολή προς την εφημερίδα μας από τον Κώστα Τελμετίδη, ιδιοκτήτη των ξενώνων «916 MOUNTAIN RESORT» που βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Καλαμιώτισσας. Όσοι δε συμπολίτες δεν έχουν επισκεφθεί τους ξενώνες, αξίζει να το κάνουν όλες τις εποχές.

Η επιστολή

” Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη , ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων με βάθος ρίψης ύδατος 60 μέτρα. Έκανε ρεκόρ επισκεψημότητας το καλοκαίρι που πέρασε.  Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το καλοκαίρι ένοικοι από τα καταλύματα  μας  916 Mountain resort  , από την Ν. Αφρική, Φινλανδία, Σουηδία, Αγγλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία,Ολλανδία, Ισραήλ, Γαλλία , τον   επισκέφτηκαν και έμειναν ενθουσιασμένοι .

Τον δεκαπενταύγουστο υπήρχε συνωστισμός τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση. Και όλα αυτά από την ημέρα που ασφαλτοστρώθηκε ο δασικός δρόμος ΛΥΚΟΔΡΟΜΕΙΟΥ- ΛΕΙΒΑΔΊΤΗ  και η πρόσβαση είναι εύκολη  για τους επισκέπτες.

Εύχομαι ο συμμαθητής και φίλος μου Τηλέμαχος Σαμουρίδης  να βλέπει από εκεί ψηλά που είναι το    αγαπημένο του μονοπάτι γεμάτο κόσμο.»

Συμπέρασμα

Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα, ιδού το όφελος από την ύπαρξη του καταρράκτη. Που έχει γίνει σημείο αναφοράς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, φίλους και εραστές των βουνών, της πεζοπορίας, της χλωρίδας και πανίδας. Πρόκειται για μια επιτυχία που άργησε μεν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Η ώρα του καταρράκτη του Λειβαδίτη, με αιχμή τα όμορφα γύρω βουνά, τη φύση,τα ζώα που ζουν εκεί και οι φιλόξενοι άνθρωποι, όλα μαζί, να δικαιωθούν. Και να δικαιωθούν ο τέως νομάρχης Μπερέτας, ο τέως Περιφερειάρχης Καμπέλης, ο τέως δήμαρχος Χαρίλαος Ανθόπουλος, οι δασάρχες, οι διευθυντές δασών, οι διοικήσεις του ΕΟΣ Ξάνθης (Θεοδωρίδης-Χαραλαμπίδης κυρίως) και όλοι όσοι προσπάθησαν να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…