Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η πλατεία ήταν κεφάτη

Η πλατεία ήταν κεφάτη

0

Γιορτή χωρίς αιτία, αλλά με αγάπη, κέφι, τσίπουρο και μεζέδες

Τσίκνισμα ανοιχτό προς όλους από τον Ηλία Δουκίδη του μάρκετ Φθηνή Αγορά

Σάββατο μεσημεράκι. Λιακάδα ωραία στην πόλη και στην πλατεία Ελευθερίας, μουσική στο επάνω μέρος, στην ανατολική πλευρά. Μαζί και το μαγκάλι με τα κάρβουνα και απαραίτητα κρεατικά που ψήνονταν και έστελναν τη μυρωδιά τους τριγύρω.

Κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί. Εξάλλου η πρόσκληση ήταν προφορική και ως εκ τούτου ανοιχτή. Κυρίως για τους περίοικους αλλά και τους περαστικούς της πλατείας.

Οι οποίοι οδηγημένοι από τη μουσική και τη μυρωδιά των ψημένων κρεάτων και τα γέλια που ακούγονταν, οδηγήθηκαν στο σημείο της μεσημβρινής συνάντησης.

Τσίπουρο, μεζέδες, αλοιφές, μουστάρδα, σάλτσα και κέφι. Γέλια, πειράγματα και αναμνήσεις, χορός με μερικές στροφές, χαμόγελα και τσίκνισμα.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της κεφάτης και εκ των ενόντων οργάνωσης της μάζωξης έτσι, φιλικά, χωρίς αιτία κάποια γιορτή. Όλα ήταν αυθόρμητα, φιλικά, ξανθιώτικα, ανθρώπινα.

Διοργανωτής και ψυχή, ο Ηλίας Δουκίδης, ο αγαπητός σε όλους τους Ξανθιώτες, επιχειρηματίας Ηλίας, ο χαμογελαστός και ευγενικός Ηλίας, που συνεχίζει την επιχείρηση του πατέρα του με επιτυχία και ανθρωπιά. Η πλατεία ήταν κεφάτη το Σάββατο το μεσημέρι.
Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…