Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραμένουν μπλοκαρισμένες οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Παραμένουν μπλοκαρισμένες οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

0

500 υποψήφιοι οδηγοί στην Ξάνθη περιμένουν τους εξεταστές να σταματήσουν την αποχή τους οι εξεταστές

 

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδήγησης απ’ όλη την ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Εκπρόσωπος εκπαιδευτών Ξάνθης , Π. Ραφτόπουλος: «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και τους υπαλλήλους μας….»

 

 

«Έμφραγμα» προκαλεί η συνεχιζόμενη για 6η εβδομάδα αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, πλήττοντας άμεσα τους υποψήφιους που βρίσκονται εν αναμονή ενός διπλώματος οδήγησης, ιδιαίτερα όταν κάποιοι το χρειάζονται για επαγγελματικούς λόγους αλλά και στις Σχολές Οδηγών. Η κατάσταση αυτή οδηγεί τους εκπαιδευτές οδηγών σε απώλεια εσόδων και τους στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα. Αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν πανελλαδικά κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας , ζητώντας άμεση λύση.

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδήγησης απ’ όλη την ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδευτές οδήγησης από όλους τους νομούς της Περιφέρειας πραγματοποίησαν χθες το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή με εκπαιδευτικά οχήματα, ΙΧ, λεωφορείο μέχρι και φορτηγό. Η πορεία κατέληξε στο κτήριο της Περιφέρειας όπου επέδωσαν ψήφισμα στον περιφερειάρχη κ. Μέτιο. Την στιγμή εκείνη ο κ. Μέτιος ήταν σε συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτών ενημέρωσαν και την υφυπουργό για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ζητώντας την παρέμβασή της.

 

Εκπρόσωπος εκπαιδευτών Ξάνθης , Π. Ραφτόπουλος: «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και τους υπαλλήλους μας….»

Μιλώντας στο «Ε» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτών των 20 Σχολών Οδήγησης της Ξάνθης κ. Πέτρος Ραφτόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα αλλά και στο τι ζητάνε οι εκπαιδευτές: «Αυτή η αποχή των εξεταστών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε μας και στους υποψηφίους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συσσώρευση δουλειάς αφού δεν γίνονται εξετάσεις για 6η  εβδομάδα. Έχουν φτάσει τα 500 άτομα στην Ξάνθη που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα. Πολλοί το θέλουν για επαγγελματικούς λόγους. Δημιουργείται έτσι κοινωνικό πρόβλημα. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και σε μας γιατί έχουμε απώλεια εσόδων. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και τους υπαλλήλους μας. Ζητάμε λοιπόν τον διαχωρισμό της αμοιβής των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για την συζήτησή του χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία των εξετάσεων. Να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα άμεσα για να ξεμπλοκάρει το σύστημα και στην συνέχεια να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Μας είπαν ότι τώρα βρίσκεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ότι χρειάζονται άλλες 15 μέρες μέχρι να ψηφιστεί. Μετά θα αρχίσουν οι αργίες των Χριστουγέννων και δεν θα γίνονται εξετάσεις… Έτσι όπως πάει θα κάνουμε …Μαύρα Χριστούγεννα», επισημαίνει ο κ. Ραφτόπουλος.

Το ψήφισμα των εκπαιδευτών οδήγησης – Ενημέρωσαν και την υφ. Εσωτερικών Μακ. – Θράκης Κ. Νοτοπούλου

«Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με αποτέλεσμα πέρα από τη συσσώρευση και ταλαιπωρία των μαθητών να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές μας. Δεν έχουμε τον μήνα Οκτώβριο σχεδόν καθόλου έσοδα και καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΔΙΑ, ΕΦΚΑ και προσεχώς φόρο εισοδήματος. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως και αδίκως, όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα λειτουργικά έξοδα των σχολών μας καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας. Η ζημιά που έχουμε πάθει είναι ήδη μεγάλη γι’ αυτό καλούμε άμεσα τον υπουργό κο Σπίρτζη να δώσει λύση ξεχωρίζοντας την αμοιβή των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για την συζήτησή του χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία των εξετάσεων και της δουλειάς μας έως ότου ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο».

*φωτο: Εφημερίδα «Χρόνος»

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Είκοσι χρόνια χωρίς τον Φίλιππο Αμοιρίδη

Σαν εχθές 5 Δεκεμβρίου 1999 η Ξάνθη, πόλη και νομός, πληροφορήθηκε ένα τραγικό νέο. Τον ξα…