Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Άντε, του χρόνου πάλι νάμαστε καλά

Άντε, του χρόνου πάλι νάμαστε καλά

0

Άμα ο άνθρωπος έχει υγεία όλα τα προλαβαίνει. Του χρόνου, πρώτα ο θεός θα ξαναδούμε την γιορτή του Πολυτεχνείου. Δεν ξέρεις , μπορεί να δούμε και της Γεωπονικής, τι διάολο, τόσα πανεπιστήμια έχουμε, μια κατάληψη μετά βομβών και δακρυγόνων δεν θα αξιωθούμε να απολαύσουμε κι εμείς;

Παλιά, στην Βολιβία λέγανε: άντε παιδάκιμ, φάει το φαγητό σου να σε πάω ύστερα να δεις την επανάσταση. Και το έτρωγε το παιδάκι, φοβόταν μην χάσει τα τάνκς και τα ένοπλα τμήματα το απόγευμα. Εμείς εδώ το έχουμε καθιερώσει εθιμικά κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα στις 17 Νοεμβρίου. Δεν ξέρω ποιόν Άγιο γιορτάζουμε αλλά μεγάλη να είναι η χάρη του, χίλια χρόνια να ζήσει και να θαυματουργήσει σε παρελάσεις, αναθυμιάσεις και εθνικοσοσιαλιστικές ανατάσεις.

Βγαίνεις το απόγευμα να πιείς τον καφέ σου, όχι ότι και το πρωί δεν πίνουμε από πέντε έως δεκαπέντε καφέδες ως θαρραλέοι Έλληνες απόγονοι των Σαλαμινομάχων, αλλά το απόγευμα συνοδεύεται θες δεν θες και από  ένα spettacolo meraviglioso. Μία κυρίως σοσιαλιστική διασκευή της παράστασης με μηχανές συγκεκριμένων κυβικών με ικανά decibel πέραν των βιομηχανικών προδιαγραφών.

Δεν θα μας πούνε τώρα και οι Ιάπωνες πώς να μετασκευάζουμε τις μηχανές μας, για όνομα του Θεού! Όποιος έχει παρακολουθήσει την παράσταση γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση και τους συντελεστές. Οι μισοί βρίσκονται από μέρες πριν εντός των αιθουσών διδασκαλίας του πολυτεχνείου ετοιμάζοντας τα βραδυφλεγή πολεμοφόδια βάσει σχεδίων του τμήματος Χημικών Μηχανικών, ενώ η Αστυνομία νομοταγής αναμένει την προγραμματισθείσα επίθεση με τις ασπίδες και τα ρόπαλα παρά πόδα. Δεν κινείται και δεν συλλαμβάνει ενωρίτερα τους καταστροφείς του ανωτάτου ιδρύματος κατόπιν σώφρωνης απόφασης του Προέδρου της Βουλής και του αγαπητού Υιού του. Η Μητέρα δεν έχουμε μάθει ακόμη ποια στάση κρατάει απέναντι στο γενναίο φοιτητικό κίνημα,  εμείς πάντως εμπιστευόμαστε το χαλύβδινο φρόνημά της.

Όταν δοθεί το σύνθημα για την έναρξη του πυρηνικού Τρωϊκού πολέμου είναι ήδη έτοιμα τα πολεμοφόδια και οι κάδοι σκουπιδιών μετατρέπονται σε βαλίστρες και καταπέλτες βομβών Μολότωφ αυτόματου εκτοξεύσεως- αναφλέξεως-πυρπολήσεως.

Τα νεαρά άτομα γεμάτα πεποίθηση για την ανδρεία τους και την παιδεία τους ξεκινάνε την γιορτή ακριβώς την συμφωνηθείσα με την Κυβέρνηση ώρα. Κατ αρχήν τον λόγον της σεμνής αυτής γιορτής αναλαμβάνουν τα πλησιέστερα καταστήματα με τις μεγαλύτερες επιφάνειες υαλοπινάκων. Το κόστος δεν  έχει καμία σημασία αφού είναι γνωστό ότι οι καταστηματάρχες έχουν πολλά χρήματα στις Ελβετικές Τράπεζες. Σπάστε ανεπιφύλακτα, τσακίστε το κεφάλαιο στην πρόσοψή του, θα διαπιστώσετε πως σε ένα ακριβώς χρόνο οι τζαμαρίες θα είναι πάλι στην θέση τους. Άρα λεφτά υπάρχουν, μην λέμε ότι θέλουμε! Ακολουθούν σεμνές πυρπολήσεις αυτοκινήτων υπόπτων θυρωρών και υδραυλικών της περιοχής Εξαρχείων, ενώ η αστυνομία ανταποκρίνεται στις εορταστικές προκλήσεις με ευγενείς εκτοξεύσεις ύδατος μηδενικών βακτηριδίων  από τον ιστορικό Μαραθώνα. Οι ρίψεις βομβίδων κρότου- λάμψης, όπως ορίζει το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων ακολουθούν.

Η προγραμματισμένη εορτή κοιμήσεως των Ελλήνοπαίδων διαρκεί κατ’ έτος περίπου ένα εικοσιτετράωρο. Κατόπιν συνεχίζεται με συλλήψεις αναρχικών διαδηλωτών μέχρις εννέα ετών  οι οποίοι κρατούνται στην ΓΑΔΑ μέχρι την επομένη βάσει συμφωνίας της Αστυνομίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, και κατόπιν οδηγούνται ειρηνικά με ταξί στο σπίτι τους.

Αυτή η χαρούμενη γιορτή με το σασπένς των συλλήψεων αναμένεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μέχρι της πλήρους κατεδαφίσεως των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής σχολής και απομάκρυνσης των άχρηστων τέλος υλικών! Τα μπάζα δεν είναι χρήσιμα σε καμία παράταξη.

Φοίβος Ιωσήφ

 • Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

  Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσ…
 • Δημιουργία ή εξασφάλιση;

  Το ερώτημα  με αυτό το σκεπτικό, όλως υπόπτως, δεν τέθηκε ποτέ. Αυτό το σκέφθηκαν μόνον οι…
 • Καημένε Παυσανία

  Το 479 πΧ έγινε η σφοδρή μάχη στις Πλαταιές. Οι Έλληνες ολιγαριθμότεροι, όπως χρόνια τώρα …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Το τελευταίο χτύπημα στο κεφάλαιο

  Το κεφάλαιο μετά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε επί σαράντα χρόνια, τελικά εξέπνευσε εν μέσ…
 • Καλπάζει η επιστήμη

  Η έννοια καλπασμός είναι πλέον τελείως παρωχημένη στην εποχή μας. Πάνε τα άλογα, πάνε οι ά…
 • Δημιουργία ή εξασφάλιση;

  Το ερώτημα  με αυτό το σκεπτικό, όλως υπόπτως, δεν τέθηκε ποτέ. Αυτό το σκέφθηκαν μόνον οι…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Πορνογραφίες

  Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…
 • Εμβόλια και πανδημία COVID-19

  Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κινητοποιήθηκε για την κατασκευή ενός εμβολίου …
 • Εξημέρωση εντός

  «Είπα θα φύγω. Τώρα. Μ’ ό,τι να ‘ναι… Βαθιά στο χώμα και βαθιά στο σώμα μου θα πάω να βρω …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πορνογραφίες

Πορνογραφούμε στα μάτια των παιδιών… Μάνος Χατζιδάκις – Άρης Δαβαράκης Πόσο μεγάλη ε…