Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Project Future: συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Project Future: συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

0

Εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις 4.000 πτυχιούχων νέων από την Τράπεζα Πειραιώς

Με την πραγματοποίηση των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων συνεχίζεται ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Project Future. Οι επιτυχόντες, μεταξύ των περισσότερων από 4.000 νέους πτυχιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για ένα τριήμερο εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και πραγματοποιούνται πλέον οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.

Μιλώντας στους νέους που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου τόνισε χαρακτηριστικά «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα.  Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στην χώρα μας».

Ο κ. Μεγάλου κάλεσε τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

To πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς θα υλοποιείται σε ετήσια βάση με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain. Έχει ως βάση τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφηκε στον πρώτο κύκλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος εισήλθε στο στάδιο των εκπαιδεύσεων στους τρεις τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java, ενώ ο επόμενος κύκλος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του Project Future, επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Η σύνδεση με την αγορά είναι βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων. Mάλιστα, τα τρία γνωστικά πεδία στα οποία γίνονται οι εκπαιδεύσεις επελέγησαν ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχουν.

Μετά την εκπαίδευση, οι νέοι θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και εάν επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ το μήνα.

Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, με την εμπειρία του ReGeneration Academy που είναι βασικός συνεργάτης της Τράπεζας στο πρόγραμμα, να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων, παραμένουν και στη συνέχεια στη θέση εργασίας.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…