Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο μέσα στον Νοέμβριο

5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο μέσα στον Νοέμβριο

0

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

 

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, αναμένεται η έναρξη της υποβολής αιτήσεων του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους οι οποίοι θα προσληφθούν στο Δημόσιο. Το πρόγραμμα εκπόνησε το υπουργείο Εργασίας και θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για το «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους Δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα».

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε 10 Υπουργεία και η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 12 μήνες.

Δείτε τις θέσεις ανά Υπουργείο:

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 301 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ: 32 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 2.612 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 60 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: 12 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: 230 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: 30 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 652 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 461 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 110 θέσεις

— ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 1000 θέσεις

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο:

την άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο επιστημονικό τους αντικείμενο,

την θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικία σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Αποδοχές

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

— για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ

— για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ

— για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς ενώ οι αποδοχές θα είναι στο ύψος ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

 

 

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: Πρόσληψη 5 ατόμων

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΛΚΕ/ΤΕΙ ΑΜΘ), που εδρεύει στην Καβάλα της Π.Ε. Καβάλας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση ανάθεσης έργου, με διάρκεια σύμβασης από την ημερομηνία υπογραφής της έως και 31-10-2020 και σε περίπτωση παράτασης του έργου μέχρι τη λήξη αυτής, συνολικά πέντε (5) ατόμων –Συνεργατών.

Πληροφορίες στο τηλ.: 25210 60435.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: έως και 20-11-2018

 

 

 

2-3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Περιφέρειες

Περισσότερες από 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ , που ίσως να προσεγγίσουν και τις 3.000, αναμένεται να γίνουν στις περιφέρειες της χώρας. Τα σχετικά αιτήματα αποστέλλονται ήδη από τις Περιφέρειες.

Oι προσλήψεις θα έχουν να κάνουν κυρίως με επιστημονικό προσωπικό καθώς εκεί υπάρχουν οι βασικές ανάγκες των περιφερειών.

Το υπουργείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σκοπεύει να στείλει την λίστα με τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο ώστε να μην συμπέσει με την προεκλογική περίοδο του Μαΐου και δημιουργηθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι 45 μέρες πριν τις εκλογές απαγορεύονται να γίνονται ή να δρομολογούνται προσλήψεις εκτός αν είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία τους.

Το υπουργείο, πάντως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι προλήψεις αυτές να γίνουν με τους όρους της προκήρυξης της 3Κ, με την οποία προσλήφθηκαν 8.161 άτομα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και επιπλέον να υπάρχει η εντοπιότητα την οποία ζητούν οι περιφερειάρχες.

giatros

1.200 μόνιμοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας

 

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η προκήρυξη 1.200 μονίμων θέσεων σε νοσοκομεία της χώρας. Οι τρεις κατηγορίες ειδικοτήτων για τις οποίες θα προκηρυχθούν οι θέσεις: «Διοικητικοί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό».

Με τα σημερινά δεδομένα η προκήρυξη για τις 1.200 μόνιμες θέσεις αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ εντός Οκτωβρίου, όμως καθώς ο φόρτος εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή είναι πιθανόν να μετακινηθεί και για λίγο αργότερα.

Το ΑΣΕΠ είναι ενήμερο για τις προθέσεις του υπ. Υγείας και αναμένει αίτημα και ακριβή κατανομή θέσεων.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: ΠΕ Κλινικών Ψυχολόγων, ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΤΕ Εργοθεραπευτών , ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Φυσικοθεραπείας, ΠΕ Νοσηλευτών, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών και ΥΕ Τραυματιοφορέων.

 

 

3.000 έως 3.600 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά, το υπουργείο Εσωτερικών στην διαμόρφωση των όρων την προκήρυξης για το διαγωνισμό του «Βοήθεια στο Σπίτι». Το ΥΠΕΣ διαμορφώνει την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ίσως φτάσουν και τις 3.600.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές του 2019 θα εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για τη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και τέλος του 2019 θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και θα γίνουν οι προσλήψεις των 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

 

Στο διάστημα από την έναρξη του διαγωνισμού μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων με νομοθετική ρύθμιση θα καλύπτονται οι ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα και θα προβλέπεται παράταση των συμβάσεων τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων προσληφθέντων.

 

 

 

4.500 μόνιμες θέσεις στην Ειδική Αγωγή

 

Η πρόβλεψη του διορισμού 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών με την ανάλογη ενίσχυση της ειδικής αγωγής περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. Μάλιστα προβλέπεται και στο σχετικό κονδύλι που είναι 22 εκατ. ευρώ.

Την επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το σύστημα διορισμού, θα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις και θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις με τις αρχές του νέου χρόνου.

 

 

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητά συνεργάτες

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που

επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις

διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019,

να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από

τη 12η ώρα της 8ης Νοεμβρίου μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Δεκεμβρίου

  1. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8)

μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2019.

Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή

στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο και

από τις οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, οι

υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών

Συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 135 3081 – 3050 – 3068 – 3035 – 2182 ή στο

e-mail:synergates@statistics.gr.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με εργαζόμενους του ΓΝΞ συναντήθηκε ο Μπαράν Μπουρχάν 

Δόθηκε έμφαση στη λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και την σημερινή αδυναμία κάλυψης των non Covid…