Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Τράβηξε το χαλί» στον Χατζόπουλο ο Τσιτιρίδης

«Τράβηξε το χαλί» στον Χατζόπουλο ο Τσιτιρίδης

0

Τον κατηγορεί για κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

 

Χατζόπουλος: «Βρίσκεται σε πανικό ο δήμαρχος …Φοβάται ότι θα κατεβώ απέναντί του στις εκλογές»

 

 

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στο Δήμο Αβδήρων μεταξύ του δήμαρχου Γιώργου Τσιτιρίδη και του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου. Ο μεν δήμαρχος εγκαλεί το πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξής του για κακοδιαχείριση στην δημοτική επιχείρηση παρουσιάζοντας ως στοιχεία την αύξηση των οφειλών στην ΔΕΗ αλλά και την αύξηση των ανείσπρακτων, ο δε πρόεδρος της ΔΕΥΑ τον κατηγορεί για μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος του που στοχεύουν να τον πλήξουν, πλήττοντας έτσι και την δυναμική μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του ως επικεφαλής συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές.

Ο Τσιτιρίδης κατηγορεί τον Χατζόπουλο για κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

Η «κόντρα» Τσιτιρίδη – Χατζόπουλου υπέβοσκε τον τελευταίο καιρό και σύμφωνα με πληροφορίες μας με το ζόρι και οι δυο προσπαθούσαν να την κατευνάσουν. Ο «εμφύλιος» κηρύχθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όταν ο δήμαρχος ζήτησε …λογαριασμό από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων για τις οφειλές στην ΔΕΗ που έχουν αυξηθεί σε 3,5 χρόνια από 330.000 ευρώ όταν παρέλαβε σε 1.260.000 ευρώ και μάλιστα τους τελευταίους 10 μήνες σε 400.000 ευρώ όπως επίσης και γιατί έχουν αυξηθεί τα ανείσπρακτα από 700.000 ευρώ όταν παρέλαβε σε 1.200.000 ευρώ. Επεσήμανε πως αυτά είναι στοιχεία κακοδιαχείρισης που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης και στον δήμο γενικότερα χωρίς ωστόσο να αφήσει υπόνοιες για οτιδήποτε άλλο.

Χατζόπουλος: «Βρίσκεται σε πανικό ο Τσιτιρίδης …Φοβάται ότι θα κατεβώ απέναντί του στις εκλογές»

Οι αναφορές του δημάρχου προκάλεσαν την έκρηξη του Ν. Χατζόπουλου ο οποίος μιλώντας στο «Ε» για το θέμα είπε: «Ο κ. Τσιτιρίδης διατυμπανίζει καιρό τώρα πως θα με πάρει το …κεφάλι επειδή πρόκειται να κατεβώ απέναντι του στις εκλογές. Βρίσκεται σε πανικό. Του απαντώ πως δεν πήρα τέτοια απόφαση. Σε περίπτωση που θα το αποφασίσω θα κάνω έγγραφη δήλωση και θα παραιτηθώ. Σ΄ ότι αφορά τις κατηγορίες του, του λέω ξεκάθαρα να πάει στον εισαγγελέα και να φέρει Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης αν έχει υπόνοιες για την διαχείριση. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…».

Ερωτηθείς για την αύξηση των οφειλών στη ΔΕΗ απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που κωλυσιεργεί στο να δεχτεί πιο συμφέρουσα συνεργασία με ανταγωνιστική εταιρεία που του έχει παρουσιάσει και επίσης το γεγονός ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του ότι θα αυξήσει σε 300.000 ευρώ το ποσό που δίνει ο δήμος στην δημοτική επιχείρηση. Αυτό σε συνδυασμό ότι προέβη σε μείωση στα τιμολόγια κατά 20% χωρίς να έχει κοστολογήσει τις επιπτώσεις δημιούργησε «τρύπα» στα οικονομικά της ΔΕΥΑ Αβδήρων. Σ’ ότι αφορά τα ανείσπρακτα είπε πως η ΔΕΥΑ έχει προβεί σε 1.024 διακανονισμούς και αυτό ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε όπως και ότι έχει εντάξει έργα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και στο ΕΣΠΑ. Τέλος ο κ. Χατζόπουλος σημείωσε πως προτίθεται να ζητήσει μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου Αβδήρων με μοναδικό θέμα της ΔΕΥΑ και εκεί θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…