Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επάξια εκπροσώπηση της Ξάνθης στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Επάξια εκπροσώπηση της Ξάνθης στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας

0

Πάνω από 30 Ξανθιώτες έλαβαν μέρος – Εκδρομικό μίσθωσαν οι «Xanthi Runners» για την μετάβασή των μελών τους στην Αθήνα. Μιλούν στο «Ε» δύο Ξανθιώτες μαραθωνοδρόμοι

 

 

Ι. Χατζιηλιάδης: «Μοναδική εμπειρία ο Μαραθώνιος …και η στιγμή του τερματισμού με την επιβράβευση στης προσπάθειας»

Λ. Μαλτούδογλου: «Η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι πρωτίστως θέμα βούλησης και όχι σωματικής αντοχής»

 

 

Επαξίως εκπροσωπήθηκε η Ξάνθη στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας αφού πάνω από 30 Ξανθιώτες έλαβαν μέρος στην μεγάλη και ιστορική διοργάνωση, τον αυθεντικό Μαραθώνιο.

H ώρα της άφιξης των «Xanthi Runners» στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», τόση που για την μεταφορά τους στην Αθήνα μισθώθηκε λεωφορείο από τον σύλλογο ενώ δεν έλειψαν και οι μεμονωμένοι.

Ι. Χατζιηλιάδης: «Μοναδική εμπειρία ο Μαραθώνιος …και η στιγμή του τερματισμού με την επιβράβευση στης προσπάθειας»

Για μια σπουδαία και μοναδική εμπειρία κάνει λόγο ο κ. Ιορδάνης Χατζιηλιάδης που έλαβε μέρος και τερμάτισε με χρόνο 6 ώρες και 26 δευτερόλεπτα. Ο κ. Χατζιηλιάδης είναι γυμναστής και έχει λάβει μέρος πολλές φορές σε αγώνες αλλά για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνα: «Ήταν μοναδική εμπειρία. Πολύ καλή η διοργάνωση. Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές περνώντας από τις καμένες περιοχές στο Μάτι όπου μας περίμεναν κάτοικοι μαυροφορεμένοι που μας ευχαριστούσαν για την συμμετοχές μας φωνάζοντας τα ονόματα μας που αναγράφονταν στις μπλούζες μας. Υπήρχαν πάρα πολλοί εθελοντές που μας στήριζαν στην προσπάθεια μας. Μοναδική στιγμή ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο και η επιβράβευση της προσπάθειας», μας λέει ο κ. Χατζιηλιάδης.

Λ. Μαλτούδογλου: «Η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι πρωτίστως θέμα βούλησης και όχι σωματικής αντοχής»

Πρωτάρης σε Μαραθώνιο και ο 31χρονος Λυσίμαχος Μαλτούδογλου που συνδύασε τις δουλειές του με την συμμετοχή του στο Μαραθώνιο: «Η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες είναι πρωτίστως θέμα βούλησης και όχι σωματικής αντοχής. Γι αυτό λαμβάνουν μέρος και άνθρωποι ανεξάρτητα από ηλικία, βάρος ή σωματική κατάσταση. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για μένα. Είναι μια υπέρβαση του εαυτού σου, είναι αγώνας θέλησης. Είναι μοναδικό το συναίσθημα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο. Νιώθεις την επιβράβευση ότι κάτι σημαντικό έκανες», μας διηγείται ο κ. Μαλτούδογλου.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018: Ο Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι ο μεγάλος νικητής

Να σημειώσουμε ότι Νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου 2018 αναδείχθηκε ο Κενυάτης Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι που κάλυψε τα 42, 192 χιλιόμετρα με 2:10:56. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Tiruneh Workneh Tesfa με χρόνο 02:12:52 και στην τρίτη θέση ο επίσης Αιθίοπας Mengist Azmeraw με χρόνο 02:13:20. Έβδομος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…