Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα κολοκύθας με κύμινο

Σούπα κολοκύθας με κύμινο

0
soupa kolokytha

-1 κιλό κολοκύθα

-1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες

-1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

-1 σπιτικό ζωμό πουλερικών

-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1 κουτ. γλυκού κύμινο και ½ κουτ. γλυκού για το σερβίρισμα

-150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας και την κόβετε σε κυβάκια. Διαλύετε το σπιτικό ζωμό πουλερικών σε 500ml νερό που βράζει σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο και τα κυβάκια της κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κύμινο. Μόλις ροδίσει η κολοκύθα, σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 3 λεπτά προσθέτετε το σπιτικό ζωμό διαλυμένο με το νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε το μίγμα.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολάκια προσθέτοντας από μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζετε με κύμινο και λίγο φρέσκο άνηθο και ανακατεύετε πριν τη γευτείτε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πρασοσέλινο με σάλτσα ταχινιού

    600 gr. πράσα 250 gr. σέλερι 300 gr. σελινόριζα 2 μέτρια καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 4-5 φρέσκα…
  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 …
  • kritharaki ostraka

    Ανοιξιάτικο Κριθαράκι

    -Μισό κιλό κριθαράκι -Μισή κούπα ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο -2   σκελίδες σκόρ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρασοσέλινο με σάλτσα ταχινιού

600 gr. πράσα 250 gr. σέλερι 300 gr. σελινόριζα 2 μέτρια καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 4-5 φρέσκα…