Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα κολοκύθας με κύμινο

Σούπα κολοκύθας με κύμινο

0
soupa kolokytha

-1 κιλό κολοκύθα

-1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες

-1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

-1 σπιτικό ζωμό πουλερικών

-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1 κουτ. γλυκού κύμινο και ½ κουτ. γλυκού για το σερβίρισμα

-150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας και την κόβετε σε κυβάκια. Διαλύετε το σπιτικό ζωμό πουλερικών σε 500ml νερό που βράζει σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο και τα κυβάκια της κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κύμινο. Μόλις ροδίσει η κολοκύθα, σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 3 λεπτά προσθέτετε το σπιτικό ζωμό διαλυμένο με το νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε το μίγμα.

Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολάκια προσθέτοντας από μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζετε με κύμινο και λίγο φρέσκο άνηθο και ανακατεύετε πριν τη γευτείτε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κροκέτες λαχανικών

    Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …
  • Κοτόπουλο γλυκόξινο

    -500 γρ. Στήθος κοτόπουλου -4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας -2-3 κ.σ. Μέλι -Λίγο Φυτικό λάδι (…
  • Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

    -450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κροκέτες λαχανικών

Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …