Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Γερό ταρακούνημα από τη σύλληψη δύο αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Γερό ταρακούνημα από τη σύλληψη δύο αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

0

Έδιναν πληροφορίες σε ιδιώτη που της μετέφερε στον αρχηγό της σπείρας που διαμένει μόνιμα στην Τουρκία για να προγραμματίζει τις διακινήσεις από τον ποταμό Έβρο

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μετά από πολύμηνη έρευνα, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας παράτυπων αλλοδαπών, μέσω της παρέβριας περιοχής και στην περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Πέμπτη 25 Οκτώβριου, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας ιδιώτης ελληνικής υπηκοότητας και δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε τοπική Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση  αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία. Αυτός, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης συλληφθείς, καθοδηγούσε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δυο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητας τους και της απασχόλησης τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ  άλλων, και κατασχέθηκαν: επτά ηλεκτρονικές συσκευές tablet και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), 29 συσκευές κινητών τηλεφώνων και τρεις κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, οκτώ κάρτες SIM και τέσσερις φορητές μονάδες αποθήκευσης, 21 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, 18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, δύο  κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο φορητοί πομποδέκτες, και φορητός ασύρματος και επιτραπέζιος πομποδέκτης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λπ. αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στην Καβάλα βρέθηκε στο δήμο Αβδήρων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 39χρονου που το οδηγούσε Από αστυνομικούς του Τμήματο…