Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΠΑ για το λιανικό εμπόριο συζήτησαν οι Ρομά με τον Γιαννακίδη

ΕΣΠΑ για το λιανικό εμπόριο συζήτησαν οι Ρομά με τον Γιαννακίδη

0

Προηγήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Ρομά και πωλητών Λαϊκών Αγορών Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Σερρών  με παράγοντες του Υπ. Εργασίας και της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης

 

Συζητήθηκαν κοινωνικά και οικονομικά θέματα: « Η στήριξη των ευπαθών ομάδων είναι στις προτεραιότητες της χώρας και της κυβέρνησης», τόνισε ο υφυπουργός

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους από την Ομοσπονδία Ρομά και τους πωλητές Λαϊκών Αγορών Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Σερρών, είχε το πρωί της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου ο Ξανθιώτης υφυπουργός Οικονομίας κ. Στάθης Γιαννακίδης. Είχε προηγηθεί συνάντηση με την  Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης Ρομά Κατερίνα Γιάντζου, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΚΤ Γιώργο Ιωαννίδη και συνεργάτες της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης Ρομά, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του Υπουργείου Οικονομίας.

Κοινωνικά θέματα στο τραπέζι του διαλόγου των Ρομά  με τους υπηρεσιακούς του Υπ. Εργασίας

Η θεματική της συνάντησης με τον υφυπουργό αλλά και τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Εργασίας κινήθηκε σε δύο άξονες.

Ο πρώτος αφορούσε τα κοινωνικά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν με τους υπηρεσιακούς του Υπ. Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των Ρομά εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα που αφορούν στις υποδομές διαβίωσης  των οικισμών τους καθώς και ζητήματα κοινωνικής ανισότητας που αντιμετωπίζουν. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων και εκφράστηκε η αναγκαιότητα για κοινή προσπάθεια σ’ ότι αφορά την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην Παιδεία  καθώς και στην βελτίωση των υποδομών διαβίωσης.

Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου συζήτησαν με τον Γιαννακίδη

Στην συνάντηση με τον κ. Γιαννακίδη που ακολούθησε αμέσως μετά το αντικείμενο της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από οικονομικά θέματα καθώς είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Ειδικότερα διερευνήθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία με έμφαση στο λιανικό εμπόριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Ρομά καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης της απασχόλησης.

Ο Υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ενημερωθήκαμε για τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν και συζητήσαμε για το πλέγμα των χρηματοδοτικών εργαλείων που απευθύνονται στις μικρές επιχειρήσεις.

Η στήριξη των ευπαθών ομάδων είναι στις προτεραιότητες της χώρας και της κυβέρνησης. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων για τα αναπτυξιακά και κοινωνικά ζητήματα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…