Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Baroque συναυλία στο Σπίτι Πολιτισμού

Baroque συναυλία στο Σπίτι Πολιτισμού

0

Αφιέρωμα στις συνθέτριες Isabella Leonarda και Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι-13η περίοδος Ξάνθη 2018» διοργανώνεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 21.00 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ η συναυλία: «Συνθέτριες του Μπαρόκ: Αφιέρωμα στις Isabella Leonarda και Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre», με τους: Κατερίνα Μιχοπούλου, Σπύρος Γκικόντης, Στεφανία Σπύρη, τμήμα μουσικών σπουδών του ιονίου πανεπιστημίου.

Πρόγραμμα συναυλίας

-Isabella Leonarda: Sonata duodecima op.16

Adagio, allegro e presto, vivace e largo, spiritoso,

adagio, aria allegro, veloce

Elisabeth-Claude

Jacquet de la Guerre: Sonata V

Adagio, presto, adagio, courante, aria

-Isabella Leonarda: Sonata prima op. 16

Allegro, largo, adagio, aria allegro, adagio, vivace

-Elisabeth-Claude

Jacquet de la Guerre: Sonata VI

Allemande, presto, adagio, adagio, aria, adagio,

presto, adagio, aria

-Isabella Leonarda: Sonata quarta

Presto, adagio, presto, adagio, allegro, adagio,

prestissimo, adagio, presto, adagio, presto, adagio

Βιολί: Σπύρος Γκικόντης, Στεφανία Σπύρη

Τσέμπαλο: Κατερίνα Μιχοπούλου

Kατερίνα Μιχοπούλου (Τσέμπαλο)

Σπούδασε Τσέμπαλο, Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά (με καθηγητές τούς Μ. Δαλμάτη, Β. Γαιτάνου και Χ. Ξανθουδάκη). Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Υοrκ με τον P. Seymour, από όπου έλαβε Master of Arts και διδακτορικό, στο τσέμπαλο και στην ερμηνεία της παλαιάς μουσικής. Παρακολούθησε σεμινάρια στην Αυστρία και την Γερμανία. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δ..Π.Θ. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς και σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σπύρος Γκικόντης (Βιολί)

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Soloists) και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad.

Στο ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων συνόλων όπως του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής,του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μιμπεμόλ ‘Astor Piazzola’.

Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski στο Wroclaw της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α. Διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου προετοιμάζει και τη Συμφωνική Ορχήστρα, στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…