Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Τα τραγούδια του πατέρα μου» σήμερα στην κεντρική σκηνή των γιορτών

«Τα τραγούδια του πατέρα μου» σήμερα στην κεντρική σκηνή των γιορτών

0

Μπιθικώτσης-Βαρθακούρης σε ένα ρεπερτόριο με πολύ αγαπημένα τραγούδια

 Η ατζέντα των σημερινών εκδηλώσεων

Η προγραμματισμένη συναυλία του Κώστα Χατζή, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην Πλ. Μητροπόλεως, ακυρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας (αιφνίδια ασθένεια) του Κώστα Χατζή Για το λόγο αυτό, μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη και ώρα 20:30 συναυλία με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση και Χάρη Βαρθακούρη, στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως.

Λοιπές εκδηλώσεις

Συναυλία με την Φωτεινή Τσιγάρα και την Εύα Ιατρίδου

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας/20:00

Η Εύα Ιατριδου και η Φωτεινή Τσιγάρα είναι δυο μαθήτριες της τρίτης Λυκείου που ασχολούνται εδώ και μερικά χρόνια με τη μουσική. Παίζουν κυρίως pop και έντεχνη μουσική.

Φωτεινή: φωνή, κιθάρα

Εύα: πιάνο, φωνή

Capoeira

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ/18:00

To Εργαστήριο Capoeira της ΦΕΞ οργανώνει σεμινάριο Capoeira με δασκάλους από το Group Jacobina Arte της Θεσ/νικης. Το εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, είναι κομμάτι του Groupo International Jacobina Arte με ιδρυτή το Mestre Pitbull από την Bahia, Βραζιλία και έχει παρουσία σε 6 χώρες.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο Capoeira ΦΕΞ

«Ποιητική Βραδιά – Δήμητρα Κωτούλα» 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ/19:30

«Η Κωτούλα διακριτικά μεταμορφώνει ιδιωτικούς δαίμονες σε μια δημόσια αντήχηση»

  1. E. Stallings, Poetry Review

Στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης η ΦΕΞ παρουσιάζει την ποιήτρια Δήμητρα Κωτούλα. Η ποίηση της Κωτούλα ανανεώνει με φρεσκάδα τη γλώσσα, «μεταθέτοντας την τρεμάμενη ράβδο της ποίησης σε μια επόμενη όχθη, η οποία ορίζει σε μεγάλο βαθμό τη νέα ποίηση» (Μαρία Τοπάλη, Καθημερινή). Χωρίς να αποφεύγονται οι άμεσες ή έμμεσες αναφορές στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της σύγχρονης Ελλάδας, τα ποιήματα της Κωτούλα, με την ευρεία θεματολογία τους, ξεπερνούν το στενά επικαιρικό πλαίσιο μιας ποίησης για την κρίση στην εποχή της κρίσης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος Γρηγόρης Μαλικιώσης.

«Ταξίδι στην παλιά Ξάνθη»

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης /19:30

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, σε συνεργασία με τις «Αλλιώτικες Προτάσεις» σας προσκαλεί και φέτος για ένα  «Ταξίδι στην παλιά Ξάνθη».

Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη – Καθηγητή ΔΔΕ, διάρκειας 1 ώρας, με αφετηρία το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1).

Έκθεση  Ζωγραφικής-Φωτογραφίας: «Τα Ωραία του Πέραν» 

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Καπναποθήκη Π»/Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης/20:00

Οι θυρεοί της νοσταλγίας, τα κολάζ των παιδικών αναμνήσεων, τα οικογενειακά κειμήλια και τα οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ γεμισμένα με πορτραίτα τραβηγμένα σε φωτογραφικά στούντιο μιας άλλης εποχής, τα Ρωμαίικα σχολεία και οι εκκλησίες, τα εμπορικά καταστήματα και τα ζαχαροπλαστεία, οι χρησιμοποιημένοι χάρτες και τα μικρά αναμνηστικά αντικείμενα – τρόπαια των επίμονων περιηγήσεων, οι καθημερινές εικόνες, οι μυρωδιές και οι ήχοι, η ζωή, εν γένει, που διαπλέκεται τόσο στενά με την ιστορία, ενώ ολοένα αλλάζει, όλα αυτά και πολύ περισσότερα, αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη των «Ωραίων του Πέραν» που επιχειρούν αποσπασματικά ίσως αλλά ευφραντικά αυτοαναφορικά να ανακαλέσουν και να αφηγηθούν οι 15 συμμετέχοντες στη μαγική αυτή διαδρομή.

Εικαστικοί: Όλγα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατόπουλος, Τάσος Βενετσανόπουλος, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Ένη Κούκουλα, Αλέξανδρος Μασσαβέτας, Γεύσω Παπαδάκη, Πάρις Πετρίδης, Κωνσταντίνος Πίττας, Βαγγέλης Πουλής, Βιργινία Φιλιππούση.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίριδα Κρητικού – Κριτικός Τέχνης

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, «Συμμαχία για την Ελλάδα»

Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00, Διάρκεια έκθεσης: 5/9 έως 30/9

Είσοδος Ελεύθερη.

Παράσταση Καραγκιόζη «Το Στοιχειωμένο Δεντρί»

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή/20:30

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και ο Θίασος Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζουν την παράσταση «Το Στοιχειωμένο Δεντρί».

Ένας δαίμονας φωλιάζει στο δέντρο της πλατείας που στοίχειωσε. Όποιος περνάει από κάτω τον μεταμορφώνει. Ένας – ένας οι ήρωες του μπερντέ παρελαύνουν κάτω απ’ το δέντρο και το ιδιόμορφο καρναβάλι του μπερντέ ξεκινά. Πώς θα επιστρέψουν οι ήρωές μας στην πραγματική τους μορφή; Ένα ξόρκι είναι απαραίτητο. «Χαραμέρι – Τζετζερέμ» και να σου, όλα είναι όπως πριν; Όχι όλα. Ο δαίμονας είναι ακόμα εκεί. Ένα δαίμονα κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Για να φύγει, χρειάζεται  η μάχη, η πίστη. Ο Καραγκιόζης θα πιστέψει, για να μπορέσει να νικήσει το δαίμονα; Η συνέχεια στο πανί…

Είσοδος: 3€

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Ακούσματα και γεύσεις της Θράκης

Στο στέκι των Εβριτών ζούμε μοναδικές βραδιές, ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και φαγητού, μεγαλειώδεις μουσικές συνευρέσεις, μερακλήδες χορευτές και καλοφαγάδες, όλοι μαζί σε ένα χώρο που ξεπερνά τα καθιερωμένα. Με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Συμεωνίδη – Κώστα Λιγούδη.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στο Parking)

Ποντιακή  βραδιά παρέα με τον Αλέξη Παρχαρίδη, τον Αντώνη Πηλαλίδη στο τραγούδι, τον Τάσο Πετρόπουλο στη Λύρα και τον Παντελή Κυρκενίδη στην Λύρα και το Αγγείο.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά, τραγούδι: Βασίλης Σερμπεζής , Σταύρος Μπόνιας, Κλαρίνο: Κώστας Νικολάου

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Θρακιώτικη βραδιά με τους: Δημήτρης Κυριακάκης – γκάιντα, Θάνος Καρακατσιάνης – ακκορντεόν, Γιώργος Αθανασιάδης – κρουστά.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Για τον Νίκο Στογιαννίδη με τον Ανέστη Μελισσόπουλο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστά-σεις, γιατί είναι γνωστοί για το εντελώς πρωτοποριακό κεφάτο πρόγραμμά τους. Οι μουσικές εμπνεύσεις τους αρέσουν όχι μόνο στην νεολαία αλλά και σε όσους παραμένουν πάντα νέοι.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής,( πάνω και πίσω από το καφέ Μπλέ), τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων.

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

Ρίγανη in da MIX

Πάνι σιακεί αζναβούρ γιατί δε α σι χουρατέψου καν γκαμιά φρα! Στου στεκ τουν κατασκηνουτών θα ‘κουσ’ με Θρακιώτκα κι θα ντιρλικόσ’ με. Στου κάτου κάτου καθένας μι το ζόρι τ’ και ‘μεις μι το ζουρνά.

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Της Κύπρου Παραμύθια. Οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν επιλεγμένα διδακτικά παραμύθια της Κύπρου μας από την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων και φυσικά καθημερινά θα υπάρχει και η κυπριακή γευσιγνωσία.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος»

Μουσική Βραδιά, αφιέρωμα στο παλιό Ρεμπέτικο και Σμυρναίικο τραγούδι. Με τους Γεράκη Τσαρμαντίδη, Γιώργο Μίχου και Γιώργο Παραπέρογλου. Στο στέκι του Συλλόγου Σηλυβρίας & Ορφέως γωνία.

Π.Α.Σ  Αντίκας

22:00 «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Στην αυλή του συλλόγου θα φιλοξενήσουμε μια νεαρή μπάντα από την πόλη μας «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» που θα μας χαρίσουν μια βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια. «Τα Παιδιά» αποτελούνται από 4 άτομα και κατά τη  διάρκεια του χρόνου χαρίζουν υπέροχες βραδιές σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…