Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε πρώτο πλάνο οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών

Σε πρώτο πλάνο οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών

0

Συνάντηση Σταθάκη με τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

 Κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ

Επιταχύνονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τη συμμετοχή του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, της γενικής γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένας Κλαμπατσέα, του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρη Δερματά, του προέδρου του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Γιώργου Πατρίκιου και των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα, θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο. «Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις σε καθαρές περιπτώσεις αυθαιρέτων, σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δάση, καταπάτηση αιγιαλού και ρέματα. Στην Αττική, οι κατεδαφίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και, πλέον, επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την υπόλοιπη Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Σταθάκης.

Σε πρώτη φάση, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία), ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

    Περιοδεύει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…