Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

0

Ετοιμάζεται νέος συνδυασμός αν πάρει χρίσμα ο Μέτιος
Με τον αυτόματο πιλότο και με …προσωπικό ασφάλειας λειτουργούσαν τα πάντα στο νομό μας το Σαββατοκύριακο. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί μας που είναι από το κόμμα της ΝΔ ήταν, που αλλού; Στην Θεσσαλονίκη εν’ όψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη… βεβαίως βεβαίως, που πήγαν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους και να κάνουν και τις απαραίτητες επαφές για να εξασφαλίσουν χρίσματα κάποιοι και κάποιοι άλλοι να κόψουν …κίνηση! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αν επαληθευτεί ο Άδωνις με όσα άφησε να εννοηθούν  και επικρατήσει η υποψηφιότητα Μέτιου θα δούμε και νέο συνδυασμό με πολλά πρώην και νυν μέλη της Περιφερειακής Αναγέννησης. «Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα» για την ΝΔ. Θα ρισκάρουν τη διάσπαση που ισοδυναμεί με απώλεια της ΑΜΘ;
Μ.Ξ.


Για ποιον χτυπάει η …καμπάνα;
Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Ζαγναφέρης δεν χρησιμοποιεί ξύλινο και στρογγυλεμένο λόγο – όπως οι περισσότεροι – ούτε φοβάται μήπως δυσαρεστήσει κάποιους. Έστειλε λοιπόν κάποια μηνύματα στην πολιτική εκδήλωση με τον Άδωνι. Είπε ότι αυτοί που είναι στα κεντρικά του κόμματος και αποφασίζουν σε ποιους θα δώσουν το χρίσμα  συνομιλούν με λάθος άτομα που τους δίνουν παραπλανητικές πληροφορίες  με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λανθασμένες αποφάσεις που βλάπτουν το κόμμα.
Φωτογραφίζει κανέναν μήπως; Κάπου πάει ο νους μας…
Μ.Ξ.


Κάποιος μας δουλεύει
Μας δουλεύει ή έτσι το ερμηνεύω εγώ; Διαβάστε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Είπε λοιπόν ο κ. Φωτάκης: «Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που διαθέτει η χώρα είναι οι άνθρωποι, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι ερευνητές».
Δεν θα διαφωνήσουμε, απλά θα θυμίσουμε ότι 500.000 τέτοιοι νέοι επιστήμονες βρίσκονται σε ξένες χώρες. Εκεί δουλεύουν και δείχνουν την αξία τους, όχι εδώ.
Γ.Δ.

Τιτιβίσματα
Ιδού ένα ωραίο και επίκαιρο τιτίβισμα για να χαμογελάσουμε λίγο: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια τρόικα που πήγαινε στα υπουργεία… και μετά έγινε θεσμοί και τη συναντούσαν οι υπουργοί σε ξενοδοχεία… και μετά ξανάγινε τρόικα και ξαναπήγανε στα υπουργεία. Και ζουν αυτοί καλά κι εμείς κάθε χρόνο και χειρότερα…»
Χ.Ν.


Καλοκαιράκι
Οι εραστές της θάλασσας, άνδρες και γυναίκες, συνεχίζουν. Συνεχίζουν δηλαδή τα μπάνια τους στις παραλίες του νομού. Μάλιστα τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν τα αναψυκτήρια των παραλιών μια και η θερμοκρασία τόσο έξω όσο και της θάλασσας είναι ιδανική.
Συνέχεια καλοκαιρού λοιπόν Σεπτεμβριάτικα και πολύ «γλυκός» ο Σεπτέμβρης που διανύουμε και που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί, προς μεγάλη ικανοποίηση των λουομένων αλλά και των παραλιακών μπαρ.
-Καλοκαιράκι λοιπόν ακόμη κι όσο πάει!
Γ.Δ.


«Πόλεμος» κατά των θορύβων Ι
Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες κοινωνίες έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί και οικοδομηθεί συν την πληθυσμιακή αύξηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πως υποφέρουν εκτός των άλλων και από τους θορύβους. Θόρυβοι από ποικίλες πηγές που τελικά διογκώνουν το πρόβλημα καθιστώντας τη διαβίωση προβληματική.
Εξάλλου ένας λόγος φυγής των κατοίκων εκτός των πόλεων, στα προάστια, είναι ακριβώς βασική αιτία οι θόρυβοι. Κυκλοφοριακή αύξηση, πληθυσμιακή, ποικίλες δραστηριότητες δημιουργούν θόρυβο που επηρεάζει τη ζωή και πολλές φορές ιδιαίτερα αρνητικά.
Γ.Δ.


Πόλεμος κατά των θορύβων ΙΙ
Μια παρόμοια θορυβώδη κατάσταση βιώνουν αρκετοί Ξανθιώτες που ζουν στις εμπορικές οδούς. Κατοικούν σε ιδιόκτητα σπίτια από τα οποία δεν μπορούν πλέον να φύγουν. Διότι θέλουν να φύγουν εξαιτίας των θορύβων.
Πολλοί θόρυβοι. Από τους ανθρώπους, τα δίκυκλα, τα μαρσαρίσματα, τις φωνές, τις εξατμίσεις. Και να’ ταν μόνον αυτά. Συνυπάρχουν οι θόρυβοι, η ηχορύπανση με σκουπίδια, με βρώμικα και «ανώμαλα» πεζοδρόμια, όπου κυκλοφορούν όλα τ’ άλλα εκτός των ανθρώπων, διπλοπαρκαρίσματα, μια χαοτική και απόλυτα ανεκτική εκ μέρους του δήμου και της αστυνομίας δυσάρεστη κατάσταση.
Με δυο λόγια, υποβάθμιση και χαμηλή ποιότητα ζωής στην πόλη όπου επιτρέπονται τα πάντα χωρίς τιμωρία, χωρίς ευθύνη, χωρίς σεβασμό προς τον άλλο.
Γ.Δ.


Τα παιδιά συμφέρουν κοιμισμένα….
Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε κατά την επίσκεψή του σε σχολείο «Είδα κάτι ματάκια πρησμένα από το πρωινό ξύπνημα, που τα λυπήθηκα. Από την επόμενη χρονιά, το σχολείο θα ξεκινάει στις 9 για να κοιμάστε».
Να κοιμάστε παιδάκια! Αυτή είναι η αγωνία της εξουσίας μας. Μην και ξυπνήσετε!  Ερμε Ηράκλειτε που χώριζες τους πολίτες σε αφυπνισμένους και καθεύδοντες. Σε αφυπνισμένους και κοιμώμενους, κοιμισμένους. Τα παιδάκια συμφέρουν κοιμισμένα. Και οι γονείς τους το ίδιο. Το μέλλον της πατρίδας μας κοιμάται. Κοιμηθείτε και παρήγγειλαν στην πόλη τα προικιά σου, κοινωνία. Ο πλανήτης, πάντα θα περιμένει υπομονετικά εμάς να ξυπνήσουμε…
Ρ.Β.


Αφιερωμένο
Ο Γιώργος Κολλάρος γράφει. Σε εύθυμο τόνο, αλλά ιδιαίτερα στοχευμένα. Και κριτικάρει την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους άνω των εβδομήντα. Ιδού το κείμενό του:
Δείξε τη δύναμή σου μπάρμπα
Τώρα που εβδομηντάρισες, τι να σε κάνουν; Είσαι βάρος, μπάρμπα!
Και πάλι καλά να λες.
Στην Τζια – την αρχαία Κέα – αυτό γινόταν στα 60 χρόνια.
Έπαιρνε το κώνειο αυτοβούλως ο καθείς και όδευε προς… θεού του.
Έμεινε στην ιστορία ως «Κείων το νόμιμον».
Τότε είχαμε δουλοκτητική κοινωνία. Σήμερα καπιταλισμό.
Πήρες και 10 χρόνια παράταση.
Κυρίως όμως, σε απαλλάσσουν από το βάρος να πάρεις μόνος σου την απόφαση.
Απαλλάσσουν και την κοινωνία τους από το βάρος της συντήρησής σου.
Αφού σου κατάκλεψαν και καρπώθηκαν τον ιδρώτα και τους κόπους σου, τόσων χρόνων, θεωρούν ότι ξόφλησες.
Σειρά παίρνουν τα παιδιά σου.
Εδώ που τα λέμε βοήθησες κι εσύ να γίνουν θύματά τους.
Κι όμως! Ακόμη και τώρα, είναι καιρός.
Μη θυσιάζεις στα κέρδη τους ότι σου απόμεινε από ζωή.
Υπερασπίσου τα παιδιά σου.
Δείξε τους τη δύναμή σου.
Γιώργος Κολλάρος


Επαγγελματίες κινδυνολόγοι
Υπάρχουν κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις στη χώρα μας που σαν στόχο έχουν τη συνεχή άρνηση, κινδυνολογία και καταστροφολογία. Μια από αυτές η WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), άρχισε να καταστροφολογεί και να μιλά για περιβαλλοντική  απειλή από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Ελλάδος. Δηλαδή, η φτωχή Ελλάδα να μην αξιοποιήσει τα κοιτάσματα που έχει σε διάφορα σημεία, αλλά οι εξορύξεις σε άλλα σημεία Ευρώπης, Αραβίας και ΗΠΑ να συνεχίζονται κανονικά!
Η καταστροφολογία μόνον για την Ελλάδα. Η κινδυνολογία μόνον για δω, όχι αλλού. Όταν σαράντα χρόνια στον Πρίνο της Θάσου γίνεται εξόρυξη χωρίς μόλυνση, χωρίς προβλήματα, χωρίς να θίγεται ο τουρισμός της Θάσου.
Ψεύδονται και κινδυνολογούν για να δικαιώσουν την ύπαρξή τους, την παρουσία τους, το μισθό τους. Επάγγελμά τους η άρνηση και μόνον αυτή.
Ευτυχώς όμως, ο κύβος ερρίφθη για την αξιοποίηση όπου Ελλάδος των υδρογονανθράκων.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …