Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Κουδούνι» χωρίς προβλήματα στην Ξάνθη

«Κουδούνι» χωρίς προβλήματα στην Ξάνθη

0

Λίγα τα κενά εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια Εκπαίδευση- Παραδόθηκαν εγκαίρως τα βιβλία

Η τέλεση του αγιασμού σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές πλημμύρισαν με χαμόγελα, παιχνίδια και φωνές τις αυλές και τις αίθουσες των σχολείων

Παιχνίδια, χαμόγελα, κυνηγητό, αγκαλιές, λίγα δάκρυα, καινούριες τσάντες και φρέσκα πρόσωπα μαθητών πλημμύρισαν οι σχολικές αυλές και οι αίθουσες χθες το πρωί, όταν και η τελετή του αγιασμού σήμανε την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Για τους περισσότερους μαθητές ήταν η επιστροφή στα θρανία μετά από ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, ενώ για τους μαθητές της πρώτης δημοτικού ήταν η αρχή της σχολικής τους ζωής, όπου αποχωρίζονται για λίγο τους γονείς και εντάσσονται σε μία νέα οικογένεια που θα τους συνοδεύει με γνώση, εμπειρίες, φίλους και μαθήματα (όχι μόνο σχολικά) για τα επόμενα χρόνια.

Στο 11ο δημοτικό σχολείο τελέστηκε φέτος ο πρώτος επίσημος αγιασμός από τον Μητροπολίτη

Στο δήμο Ξάνθης ο επίσημος αγιασμός πραγματοποιήθηκε στην αυλή που στεγάζονται το 11ο δημοτικό σχολείο, Ξάνθης, το 1ο ειδικό σχολείο, το ΚΕΔΔΥ Ξάνθης και το 13ο νηπιαγωγείο. Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θεοδώρα Γιαννώτα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολλάρος, ο αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Καραμανλής, η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Δήμητρα Ντομπρίκη, μετά της πρόσφατη συνταξιοδότηση του Α. Μάρκου, καθώς και στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και ο Σάββας Μελισσόπουλος.

Ευχές από τη «νέα οικογένεια»

Τις ευχές του για το νέο σχολικό απηύθυνε στους μαθητές ο Μητροπολίτης μετά την τελετή του αγιασμού με νουθεσίες για μελέτη και προκοπή, ενώ παρακίνησε τους μεγαλύτερους να προσέχουν τους νεότερους μαθητές και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Συμμερίστηκε τη συγκίνηση των γονιών που καμαρώνουν τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο και κάλεσε τους μαθητές να χαίρονται το παιχνίδι χωρίς να μαλώνουν. «Είμαστε όλοι φίλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τις ευχές τους μετέφεραν και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με την κ. Γιαννώτα να αναφέρεται στο κτηριακό θέμα του 11ου δημοτικού, σημειώνοντας ότι έχει τεθεί υπόψη του δημάρχου και υπάρχει η υποστήριξη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στη «νέα τους οικογένεια», όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου κ. Μέλιος που τους κάλεσε στις καθαρές και φροντισμένες αίθουσες να παραλάβουν τα βιβλία τους και καθησύχασε τους γονείς που αγωνιούν για τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών τους.

Άμεσα θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών

«Ξεκινάει μία πολύ ομαλή χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Ξάνθης»
Δήμητρα Ντομπρίκη
Αν. προϊσταμένη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Στη σύντομη ενημέρωσή της η κ. Ντομπρίκη μας πληροφόρησε ότι τα βιβλία παραδόθηκαν εγκαίρως και χωρίς ελλείψεις και οι μαθητές ήταν σε θέση να τα παραλάβουν από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο, ενώ ως προς τα κενά των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι έχουν προκύψει λίγα και θα καλυφθούν άμεσα. «Ξεκινάει μία πολύ ομαλή χρονιά», σημείωσε, ευχόμενη καλή αρχή σε όλους τους μαθητές.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …