Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη ΔΕΘ τα τοπικά προϊόντα του Δ. Αβδήρων

Στη ΔΕΘ τα τοπικά προϊόντα του Δ. Αβδήρων

0

Ο μοναδικός δήμος του νομού που συμμετέχει με περίπτερο στην ΔΕΘ

 

 

Δήμαρχος Αβδήρων, Γ. Τσιτιρίδης: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά μας προϊόντα…»

 

Μια σοβαρή προσπάθεια στήριξης του πρωτογενή τομέα επιτελείται στο δήμο Αβδήρων με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Όντας καθαρά αγροτικός δήμος διαθέτει ένα σημαντικό κεφάλαιο σε προϊόντα που μέσα από την κατάλληλη στρατηγική μπορούν να μεταποιηθούν και να προσδώσουν σημαντική οικονομική υπεραξία αρχικά στους καλλιεργητές – μεταποιητές αλλά και στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Δήμος Αβδήρων με περίπτερο στην ΔΕΘ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής που στοχεύουν στην ανάδειξη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων εντάσσατε και η συμμετοχή του δήμου στην ΔΕΘ με περίπτερο στο θεματικό τομέα «Η Ελλάδα στο πιάτο μας», όπου εκτίθενται προϊόντα του πρωτογενή τομέα. Να σημειώσουμε ότι είναι ο μοναδικός δήμος από την Π.Ε. Ξάνθης που συμμετέχει στην ΔΕΘ. Σε ξεχωριστά περίπτερα συμμετέχει η περιφέρεια ΑΜΘ και το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ποιοι είναι οι εκθέτες

Το περίπτερο του Δήμου Αβδήρων είναι γεμάτο με …τα καλούδια της περιοχής. Συμμετέχει η ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέας με τα προϊόντα από την καλλιέργεια Ζαχαροκάλαμου, το ξακουστό Πετμέζι και άλλα προϊόντα με βάση αυτό, όπως πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο, γλυκό κολοκύθι κ. ά. Συμμετέχει επίσης η ΚΟΙΝΣΕΠ Μυρωδάτου με ταχίνι, διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, τα κρασιά «Ευήνωρ» του Α. Καρακώστα από τον Αμπελώνα των Αβδήρων, τα ζυμαρικά «Σοφίας Γεύσης» από το Σούνιο και το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο «Θράκη»που παράγεται στο Πόρτο Λάγος από την κα Μπούκα Αικατερίνη. Να σημειώσουμε πως όλοι αυτοί οι παραγωγοί συμμετείχαν και στην έκθεση τοπικών προϊόντων και Οικοτεχνίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθη από τις 1  – 6 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Γιορτών Π. Πόλης.

tsitiridis2Τσιτιρίδης: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά μας προϊόντα…»

Το περίπτερο του δήμου Αβδήρων επισκέφτηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης και ο βουλευτής κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ το προσεχές διάστημα θα το επισκεφτεί ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδης που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης: «Αποτελεί προτεραιότητά μας να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα,  τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν και παράγουν  διάφορα προϊόντα. Ο δήμος μας είναι αγροτικός και έχουμε αξιόλογα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας . Αυτό που θέλουμε είναι να τα προβάλλουμε και να τα αναδείξουμε και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία», επεσήμανε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…