-1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια (με τους ανθούς τους, αν έχουν)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-150 γρ. ελαιόλαδο
-300 γρ. τυρί φέτα
-1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τις άκρες τους. Καθαρίζετε και τους ανθούς -αν έχουν- και τους ψιλοκόβετε. Βράζετε τα κολοκυθάκια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο (10΄περίπου). Τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους ανθούς, εφόσον χρησιμοποιήσετε, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Όταν αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε για 3΄- 4΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας ξαλμυρισμένη κάππαρη.