Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθάκια με φέτα

Κολοκυθάκια με φέτα

0

-1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια (με τους ανθούς τους, αν έχουν)

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-150 γρ. ελαιόλαδο

-300 γρ. τυρί φέτα

-1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τις άκρες τους. Καθαρίζετε και τους ανθούς -αν έχουν- και τους ψιλοκόβετε. Βράζετε τα κολοκυθάκια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο (10΄περίπου). Τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους ανθούς, εφόσον χρησιμοποιήσετε, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Όταν αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε για 3΄- 4΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας ξαλμυρισμένη κάππαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • osobucco-kremmydakia

    Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

    -4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…
  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κασεροκούλουρα

-1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…