Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθάκια με φέτα

Κολοκυθάκια με φέτα

0

-1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια (με τους ανθούς τους, αν έχουν)

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-150 γρ. ελαιόλαδο

-300 γρ. τυρί φέτα

-1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τις άκρες τους. Καθαρίζετε και τους ανθούς -αν έχουν- και τους ψιλοκόβετε. Βράζετε τα κολοκυθάκια τόσο ώστε να κρατάνε λίγο (10΄περίπου). Τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε ροδέλες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους ανθούς, εφόσον χρησιμοποιήσετε, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε κατόπιν στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Όταν αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, ρίχνετε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε για 3΄- 4΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας ξαλμυρισμένη κάππαρη.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σολομός σε κρούστα από βρόμη και βότανα

4 φιλέτα σολoμού 7 κουτ. σούπας βρόμη σε νιφάδες 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουτ. …