Αρχική Χωρίς κατηγορία Βλιτοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα

Βλιτοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα

0
vrlitokeftedes

3 μεγάλες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές

1 κιλό βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μας μείνουν περίπου 750 γρ.)

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

2 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά

½ φλιτζ. τσαγιού φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, θρυμματισμένη

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κασέρι

½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι, για το αλεύρωμα

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια βράζουμε τα βλίτα, 8 – 10 λεπτά περίπου, τα στραγγίζουμε πιέζοντας με ένα πηρούνι μέχρι να φύγουν τα νερά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα κομματιασμένα βλίτα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα πυκνό και να πλάθεται. Πλάθουμε το υλικό με λαδωμένα τα χέρια σε μικρές κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια μας σε χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χ. Τοψίδης: Πρώτη, πλέον, σε εντάξεις ΕΣΠΑ με 504 εκ. ευρώ η Περιφέρεια ΑΜΘ

Εκδήλωση διαβούλευσης των δράσεων καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτ…