Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Βάζει πλώρη» για βουλευτής ο Φ. Καραλίδης

«Βάζει πλώρη» για βουλευτής ο Φ. Καραλίδης

0
karalidis fotis-empros

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

 

Η επόμενη μέρα στην «Κοινωνική Συμμαχία» και οι συνεργασίες

 

«Ανοίγει πανιά» για την κεντρική πολιτική σκηνή ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτης Καραλίδης . Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης.

Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ο Φώτης Καραλίδης

Ο κύβος ερρίφθη για τον Φώτη Καραλίδη και θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Μοναδική εξαίρεση να έχουν προηγηθεί των εθνικών εκλογών, οι εκλογές της αυτοδιοίκησης που έχουν οριστεί για τον Μάιο του 2019. Σ’ αυτές θα είναι υποψήφιος επικεφαλής της «κοινωνικής Συμμαχίας» αν και εφόσον δεν γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο του 2018. Αν οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 τότε η μοναδική περίπτωση να μην είναι υποψήφιος σ’ αυτές είναι να έχει εκλεγεί τον Μάιο περιφερειάρχης καθότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Αυτά είναι όλα τα πιθανά σενάρια που ωστόσο έχουν βάσιμη και έγκυρη πληροφόρηση.

Η επόμενη μέρα στην Κοινωνική Συμμαχία και οι συνεργασίες

Στην περίπτωση που ο κ. Καραλίδης κληθεί να αφήσει τα «ηνία» της Κοινωνικής Συμμαχίας θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διαδοχής όπως ορίζονται από το καταστατικό. Να σημειώσουμε ότι παρότι οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση έχουν οριστεί για τον Μάιο του 2019 ωστόσο έχει αρχίσει άτυπα και μέσα στο καλοκαίρι η προεκλογική περίοδος. Ιδιαίτερα στην περιφέρειά μας υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και λαμβάνουν χώρα πολλές ζυμώσεις σε βαθμό που να θεωρείται βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν ένα τελείως νέο πολιτικό σκηνικό. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να δούμε σχήματα ευρύτερων συνεργασιών ή συγκλίσεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην Κοινωνική Συμμαχία «καλοβλέπουν» ένα τέτοιο σενάριο αλλά δεν συζητούν προς το παρόν ότι ο επικεφαλής μπορεί να είναι από άλλη παράταξη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …