Κόπηκαν δρομολόγια στα ορεινά χωριά σε Καρυόφυτο, Ιωνικό , Σάτρες, Θέρμες, Ωραίο και Δημάριο – Δευτέρα και Παρασκευή μόνο υπάρχουν δρομολόγια
«Κατανοούμε αλλά είναι ασύμφορα», λέει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης
Τον αποκλεισμό με τον έξω κόσμο βιώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι των ορεινών χωριών του νομού μας καθώς μετά την λήξη των μαθημάτων παύουν και δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης και έτσι για να μετακινηθούν χρειάζονται είτε ΙΧ είτε ΤΑΧΙ ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς! Σε μια εποχή που τα πάντα τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες αυτοί, που οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, είναι αναγκασμένοι να περνούν μέρες σε πλήρη απομόνωση προσμένοντας να εμφανιστεί κάποιο λεωφορείο!
Κόπηκαν δρομολόγια στα ορεινά χωριά – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την απομόνωσή τους
Επικοινώνησαν με τα γραφεία της εφημερίδα μας κάτοικοι από το Καρυόφυτο και το Ιωνικό καταγγέλλοντας για αδιαφορία το δήμο και την περιφέρεια που δεν μεριμνούν να έχουν τουλάχιστον δρομολόγιο και να μπορούν να εξυπηρετούνται.
«Κατανοούμε αλλά είναι ασύμφορα», λέει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης
Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης συμμερίστηκε το πρόβλημα που δημιουργείται στους κατοίκους, ωστόσο όπως ανέφερε δεν συμφέρει στο ΚΤΕΛ Ξάνθης να έχει καθημερινά δρομολόγια σ’ αυτά τα χωριά όπως επίσης και σε άλλα όπως οι Θέρμες ή το Δημάριο, οι Σάτρες, το Ωραίο καθώς τις περισσότερες φορές είναι άδεια με ένα ή 2 – 3 άτομα και δεν καλύπτονται έτσι τα έξοδα μεταφοράς όταν το πετρέλαιο έχει αυξηθεί στα 1, 40!: «Έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε και έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι δεν λειτουργούμε με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά επιτελούμε κοινωνικό έργο. Ωστόσο έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μας. Έχουμε 50 λεωφορεία και έχουμε αναλάβει όλες τις μεταφορές στο νομό μας. Τα δρομολόγια σ’ αυτά τα χωριά δεν έχουν κόσμο, είναι ασύμφορα, γι αυτό διατηρούμε μόνο της Δευτέρας και της Παρασκευής. Μπορούν όμως να εξυπηρετηθούν καθημερινά και από τα δρομολόγια Ξάνθης – Δράμας (στις 8 π.μ. και 3.15 μ.μ.), σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης περιγράφοντας μια εικόνα προβληματική σ’ ότι αφορά τις μεταφορές στο νομό μας.
«Παλιότερα υπήρχε το πρόγραμμα «Συν – κοινωνία». Είχαμε κάνει προγραμματικές με τον δήμο και διατηρούσαμε τέτοια δρομολόγια. Τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ούτε κάποια επιδότηση από την πολιτεία όπως γίνεται στα δρομολόγια πλοίων άγονης γραμμής. Έτσι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το οικονομικό βάρος. Θέσαμε το πρόβλημα στον υπουργό κ. Σπίρτζη στο πρόσφατο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας στο Ηράκλειο κι αυτό που μας είπε είναι: « να βάλουμε εμείς πλάτες! Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν μπορεί να αντέξει επιχείρηση όταν πάει δρομολόγιο με ένα άτομο!», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.
Μαριάννα Ξανθοπούλου