-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-4 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
-200 γραμμ. φέτα
-200 γραμμ. ανθότυρο
-2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το χωριάτικο φύλλο
-500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. ξίδι
-4 κ.σ. ούζο
-1 κ.γλ. αλάτι
-Νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1½ ποτήρι)
-Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
-Λίγο ελαιόλαδο για την πίτα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να βραχεί το αλεύρι. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε το ελαιόλαδο να ποτίσει το αλεύρι, τόσο πιο ωραίο θα γίνει το φύλλο μας. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ξίδι, το ούζο και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας συγχρόνως. Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Την καλύπτουμε καλά να μην πετσιάσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί το λιγότερο για 30΄.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 8΄-10΄ (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές ελαφρά, για 5΄-6΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει ελαφρά η γέμιση, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως. Αφού γίνει το φύλλο, το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα στρογγυλά. Ρίχνουμε σε όλο τον κύκλο–επιφάνεια του φύλλου, εκτός από το κέντρο του, λίγη από τη γέμιση. Ραντίζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Διπλώνουμε προς τα μέσα τη μια πλευρά του φύλλου κατά 1/4.
- Το ίδιο κάνουμε και από την ακριβώς απέναντι πλευρά. Τώρα έχουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, το οποίο στρίβουμε σε σπείρα. Όμοια ετοιμάζουμε και τις άλλες τρεις στριφτόπιτες. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε έναν μεγάλο σαλίγκαρο σε ταψί, δηλαδή συνεχόμενο. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Ακουμπάμε τις πίτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 C, για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσουν.