Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Π. Σγουρίδης: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή»

Π. Σγουρίδης: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή»

0
sgouridis anel

Τι δήλωσε για το όνομα της ΠΓΔΜ ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ. Αντιδράσεις στο κόμμα και παραιτήσεις στη Ροδόπη

«Κρατήστε τη λέξη: Μέχρι να έρθει η συμφωνία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σγουρίδης στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, προσδιορίζοντας ένα περιορισμένο χρονικό ορίζοντα για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή «βρε καλώς τους» με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι, όταν έρθει η ώρα να κυρωθεί η συμφωνία με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πεί «οχι» και θα επαξετάσει ταυτόχρονα την παραμονή του στην κυβέρνηση.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία η οποία στην σύνθεση ονομασία θα φέρει τον όρο Μακεδονία. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, αυτό το ζήτημα (της συμφωνίας στο Σκοπιανό) δεν είχε τεθεί όταν ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο καταλαβαίνει ότι είναι για εμάς ζήτημα αρχών και ότι, όταν έρθει η συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε. Αυτό θα γίνει πράξη, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από μέρους των γειτόνων μας, με το δημοψήφισμα και την κύρωση από την Βουλή τους. Όταν θα κυρωθεί η σύμβαση στη Βουλή των Σκοπίων, τότε θα έρθει για να ψηφιστεί και στην Ελλάδα. Ε, εμείς εκείνη τη στιγμή θα καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση των ΑΝΕΛ» είπε ο κύριος Σγουρίδης.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις υπάρχουν και εκδηλώθηκαν και στη γειτονική Ροδόπη όπου τρία στελέχη της τοπικής επιτροπής παραιτήθηκαν διαφωνώντας με την υπερψήφιση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…