Αρχική Χωρίς κατηγορία Δεν κινδυνεύουν χωριά από τη φωτιά στις Θέρμες

Δεν κινδυνεύουν χωριά από τη φωτιά στις Θέρμες

0

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 29 άνδρες και 5 οχήματα – Η δύσβατη περιοχή δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης

 

Κάηκε ολοσχερώς μονοκατοικία στο Δροσερό  – Φωτιά και στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ξάνθης την Δευτέρα

 

 

«Καυτή» μέρα η Δευτέρα 11 Ιουνίου για την Ξάνθη, αφού σημειώθηκαν 3 πυρκαγιές , δύο εκ των οποίων μάλιστα σοβαρές. Οι δύο καταβέστηκαν την ίδια μέρα μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης, ενώ η πιο σοβαρή, αυτή που εκδηλώθηκε σε δασώδη έκταση στην περιοχή εντός του νοητού τριγώνου Εχίνος – Μέδουσα  – Θέρμες ήταν σε εξέλιξη ακόμη και την επόμενη μέρα.

 

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά των Θερμών

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 8 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας. Εντοπίστηκε σε κορυφή της περιοχής σε πολύ απομακρυσμένο σημείο, χωρίς οδική πρόσβαση.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και με απότομες κλήσεις ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί μέσα στο δάσος. Είναι έρπουσα και καίει φύλλωμα αλλά και δέντρα και θάμνους Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή επιχειρούσαν  πεζοπόρα τμήματα από 29 πυροσβέστες της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης  με 5 συνολικά οχήματα ενώ την επιχείρηση συντόνιζαν ο περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστική και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης.

 

Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο– σύμφωνα με πληροφορίες – καθώς το δύσβατο του εδάφους δεν επιτρέπει την παρουσία υδροφόρων και η κατάσβεση γίνεται από τα πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης δεν είχαν επιχειρήσει εναέρια μέσα. Ωστόσο όπως μας πληροφόρησαν από την Πυροσβεστική Ξάνθης  η πυρκαγιά δεν απειλεί  κατοικημένη περιοχή και το γεγονός ότι δεν τέθηκε υπό έλεγχο οφείλεται στο ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο να προσεγγίσουν στα σημεία που καίγονται.

Πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα κατακείμενα ξερά χόρτα λόγω της μεγάλης ξηρασίας που επήλθε από την παρατεταμένη ανομβρία και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

 

Κάηκε ολοσχερώς μονοκατοικία στο Δροσερό

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης σε μονοκατοικία στο Δροσερό προκαλώντας κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης. Η μονοκατοικία 101 τ.μ. κάηκε ολοσχερώς ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά η αστυνομία Ξάνθης. Σχηματίστηκε δικογραφία καθώς φέρεται η πυρκαγιά να σχετίζεται με διένεξη δύο ατόμων που προηγήθηκε .

Φωτιά στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ξάνθης

Η τρίτη φωτιά της Δευτέρας  ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στην Παράκαμψη Ξάνθης, στο ύψος του οικισμού του Πετεινού. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις και γι αυτό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.  Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής της ΒΙΠΕ Ξάνθης με αρκετά οχήματα και άνδρες απέτρεψε την επέκταση.

Κάηκαν μερικά στρέμματα από χαμηλή βλάστηση σε κτήμα με ελιές καθώς και τμήμα μιας καλλιέργειας σιταριού ενώ κινδύνευσε και μια αγροικία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568