Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 1 εποχική θέση στον δήμο Ξάνθης

1 εποχική θέση στον δήμο Ξάνθης

0
dimarxeio

Οδηγός τρακτέρ – Αιτήσεις από σήμερα έως τις 22 Ιουνίου

 

Ο Δήμος Ξάνθης θα προσλάβει ένα (1) άτομο ειδικότητας ΔΕ Οδηγών Γεωργικού Ελκυστήρα (τρακτέρ), ο οποίος θα απασχοληθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών μέσα σε διάστημα δώδεκα μηνών, για τις περιοδικές ανάγκες κοπής χόρτων σε δημοτικές εκτάσεις

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑ 1

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης (Δ/νση: Ορφέως & Αντίκα γωνία, τηλ: 25410 28398) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και αρμόδιοι για την παραλαβή είναι οι υπάλληλοι του γραφείου: Κρασούλης Ηλίας και Ζαρωτιάδης Παναγιώτης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος (Πλατεία Δημοκρατίας) και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.cityofxanthi.gr και συγκεκριμένα από τις 13/06/2018 έως 22/06/2018.

Εγκρίθηκαν 2 θέσεις στη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης

 

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 2 θέσεις για την Διεύθυνση Δασών Ξάνθης

Αναλυτικά οι θέσεις:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Δ/νση Δασών Ξάνθης – Ξάνθη 2106505766 ΞΑΝΘΗΣ ΠΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ) 1
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Δ/νση Δασών Ξάνθης – Ξάνθη 2106505766 ΞΑΝΘΗΣ ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1

 

 

Είστε άνεργος; Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν 74.421 θέσεις εργασίας!

 

 

 

Την υλοποίηση οκτώ προγραμμάτων έχει δρομολογήσει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, για το 2018.

 

Τα συγκεκριμένα οκτώ προγράμματα βρίσκονται στο στάδιο της κατάρτισης και έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα προστεθούν και δύο ακόμη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα δέκα και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε πάνω από 80.000. Ειδικότερα, πρόκειται για προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις πλήρους απασχόλησης για χιλιάδες ανέργους. Θα δώσουν ευκαιρίες κατάρτισης νέων ηλικιακά ανέργων. Θα υποστηρίξουν την δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας. Μέσω των προγραμμάτων θα εφαρμοστούν και καινοτόμες πολιτικές που θα σηματοδοτήσουν τη στροφή του ΟΑΕΔ σε μια νέα φιλοσοφία για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Με αφετηρία τον Ιούνιο, ο ΟΑΕΔ θα «ξεδιπλώσει» τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν και επίσημα σε μια κοινή εκδήλωση του Οργανισμού με το υπουργείο Εργασίας.

 

Ειδικότερα:

 

1) 30.421 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες

 

Εντός του Ιουνίου, πιθανά το δεύτερο δεκαπενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 25.421 ανέργων σε 276 δήμους καθώς και 5.000 ανέργων σε Περιφέρειες της χώρας. Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα είναι 8μηνης διάρκειας και έχει προϋπολογισμό 216 εκατομμύρια ευρώ. Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων. Ωστόσο μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μια προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μην μένουν κενές θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των δήμων.

 

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

 

Ειδικότητες

 

Οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

 

2) Πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ εντός του Ιουλίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος

 

Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ( Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη την χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

 

 

3) Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών για 4.500 νέους άνεργους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών).

 

Δικαιούχοι: ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

Διάρκεια προγράμματος: συνολικά 14 μήνες (10 μήνες επιχορήγησης και 4 μήνες δέσμευση).

 

4) Επιδότηση 2.500 ανέργων για δημιουργία επιχείρησης

 

Πρόγραμμα για 2.500 ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης, ετοιμάζεται να προωθήσει ο ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών» θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.

 

5) Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 10.000 ανέργους

 

Την ένταξη 10.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εντός του 2018, έχει θέσει επίσης ως βασικό στόχο το υπουργείο Εργασίας. Τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων, Υπουργεία, Δημόσιες υπηρεσίες και στο χώρο της υγείας. Τα προγράμματα θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και θα προσφέρουν πλήρη εργασία και ασφαλιστικά δικαιώματα στους δικαιούχους. Παράλληλα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.

 

7) Πρόγραμμα προσλήψεων 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67

 

Σε εξέλιξη αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις βρίσκεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Ειδικότερα με νέα τροποποιητική απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, ως προς τους φορείς – εργοδότες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διευρύνθηκε ο «κύκλος» τους. Πέρα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλέον εντάσσονται και οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες), ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).

Οι δικαιούχοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής- εντολή κενής θέσης- υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

 

 

8) Πιλοτικό πρόγραμμα 2.000 θέσεων για νέους ανέργους 18-29 ετών

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά το δήμο Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη δοκιμή των ανοιχτών προγραμμάτων και θα αφορά 2.000 ανέργους, που θα συνδυάσει ένα νέο σύστημα, το οποίο θα αναλύει τα χαρακτηριστικά των ανέργων και θα τους τοποθετεί ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους στα κατάλληλα προγράμματα. Θα συνδυάζεται με την πρόσκληση των ανέργων να επισκεφτούν τα γραφεία του ΟΑΕΔ, να αναλύουν τα χαρακτηριστικά τους και να προσδιορίζονται οι ανάγκες τους για να τοποθετούνται στα κατάλληλα προγράμματα. Η τοποθέτηση σε προγράμματα θα γίνει από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2018.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …