Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταρτάκια με σοκολάτα

Ταρτάκια με σοκολάτα

0
tartakia sokolata

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

– 125 γρ. βούτυρο

– 60 γρ. ζάχαρη άχνη

– 2 γρ. αλάτι (ψιλό)

– 50 γρ. αυγά

– 1 δόση βανίλια (σε σκόνη)

– ¼ ξύσμα πορτοκαλιού

– 220 γρ. αλεύρι (μαλακό)

– 1 γρ. μπέικιν πάουντερ

– 30 γρ. σκόνη κακάο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

– Κρέμα ζαχαροπλαστικής 1 φακελάκι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

– 1 συσκευασία γκαρνί σοκολάτας

Για τη ζύμη, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό. Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά στο αρχικό μείγμα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ, στο μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα ταρτάκια μας. Στη συνέχεια, ψήνουμε τα ταρτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και μόλις ετοιμαστούν και χλιάνουν αρκετά, τις βγάζουμε από τις ταρτιέρες και τις γεμίζουμε με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζοντας τους έπειτα την επικάλυψη της αρεσκείας μας, είτε γκαρνί είτε σαντιγί.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…