Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ποικιλία δράσεων και ερεθισμάτων στη θεματική εβδομάδα του Γυμνασίου Γενισέας

Ποικιλία δράσεων και ερεθισμάτων στη θεματική εβδομάδα του Γυμνασίου Γενισέας

0

Εισηγήσεις, δράσεις και επισκέψεις για τους μαθητές για θέματα καθημερινότητας, συμπεριφοράς, πολιτισμού και αθλητισμού

 Ποικιλία θεμάτων και ομιλητών περιλάμβανε η θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο Γενισέας, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα ασφάλειας, καθημερινότητας, πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αθλητισμού και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο αυτό παραβρέθηκαν την Παρασκευή 30 Απριλίου στο σχολείο από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ο Αστυνόμος Β Νίκου Γεώργιος, ο Υπαστυνόμος Α Αποστολίδης Γεώργιος και ο Ανθυπαστυνόμος Βασιλείου Παναγιώτης από το τμήμα της Τροχαίας , οι οποίοι στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας 2018 πραγματοποίησαν υποδειγματικές ομιλίες στο σχολείο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα τροχαία ατυχήματα και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Την Τετάρτη 2 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο ο Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος και συγγραφέας ο οποίος, όπως αναφέρει η διευθύντρια Ολυμπία Λαμπάκη «μας αφιέρωσε με όλη του την ψυχή τον πολύτιμο χρόνο του για να διδάξει στους μαθητές μας: μετά από μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα». Πραγματοποιήθηκε ανάλυση ποιημάτων και λογοτεχνικών κειμένων των σχολικών βιβλίων και του ιδίου με θεματικό άξονα την Εφηβεία. Κινητοποίηση μυαλού και ψυχής με υποδειγματικό τρόπο.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου το Κοινωνικό Κέντρο «Σ. Χαλιορής» στο Μαγικό φιλοξένησε τους μαθητές σε μία ζεστή κι εγκάρδια ατμόσφαιρα στον όμορφο χώρο κάνοντας το μαθητικό δυναμικό του σχολείου να αισθανθεί κυριολεκτικά σαν το σπίτι του. Το σχολείο απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο κ. Παραστατίδη Γεώργιο αλλά και σε όλες τις κυρίες του Δ.Σ. που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε υποδειγματική παρουσίαση και καθαρά βιωματικές δραστηριότητες από τον κ. Βαταμίδη Κωνσταντίνο., ψυχολόγο του ΓΝΞ, μέσα από το θέμα: «Η Εφηβεία χρόνος αναταραχών ή ευκαιριών»; Μαζί με τον ομιλητή, η διεύθυνση του σχολείου ευχαρίστησε και την Ψυχιατρική Κλινική του ΓΝΞ για την παραχώρηση του ειδικού επιστήμονα.

Η τελευταία μέρα της Θεματικής εβδομάδας 2018 για το Γυμνάσιο Γενισέας, η Παρασκευή, είχε καθαρά αθλητικό προσανατολισμό. Στερεότυπα ανάμεσα στα δύο φύλα και ιδιαίτερα στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί ένα από τα καλύτερα πεδία για άρση των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό τίμησε το σχολείο με την παρουσία της η Σύμβουλος ΦΑ Θράκης, κ. Κωνσταντινίδου Ξανθή, η οποία μοιράστηκε μαζί με τους μαθητές τις εμπειρίες της από το χώρο του γυναικείου επαγγελματικού ποδοσφαίρου και προέτρεψε τις νεαρές μαθήτριες να ασχοληθούν με το όμορφο άθλημα του ποδοσφαίρου. Ο υπεύθυνος της αγωνιστικής λειτουργίας των «Βασιλισσών» οργάνωσε επίδειξη δεξιοτεχνίας πάνω σε δεξιότητες ποδοσφαίρου και αθλητικές συναντήσεις με ομάδες αγοριών και κοριτσιών του σχολείου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έσβησε πλήρως η φωτιά στο περιαστικό δάσος

Παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, μαζί με εθελοντικές…