Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεγάλο φιάσκο η απεργία στην Ξάνθη

Μεγάλο φιάσκο η απεργία στην Ξάνθη

0

Αναβλήθηκαν όλα λόγω μη συμμετοχής –  Ευθύνες στην Κοινωνική Συμμαχία επέρριψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Α. Μπεμπεκίδης: «Δεν ήρθε κανένας…»

 

Δεν απήργησαν οι εκπαιδευτικοί – Μετρημένοι στα δάκτυλα οι απεργοί στις δημόσιες υπηρεσίες – «Ζωηρό» το ΠΑΜΕ

 

Σε μεγάλο φιάσκο για το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ξάνθη,  εξελίχθηκε η απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και η Κοινωνική Συμμαχία που απαρτίζεται από 10 ακόμη συνδικαλιστικούς φορείς από άλλους κλάδους, όπως  ΓΣΕΒΕΕ, τον Δικηγορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο και άλλους επιστημονικούς κλάδους. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε καμπάνια ενημέρωσης από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χ. Ευστρατίου που επιστράτευσε έως και τον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστα Μπέση που παραχώρησε συνέντευξη στην Ξάνθη την προηγούμενη εβδομάδα,  απευθύνοντας  κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και παρότι ο ίδιος ο κ. Ευστρατίου προσκάλεσε και τους κτηνοτρόφους στην προχθεσινή τους σύσκεψη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η συμμετοχή το πρωί της 30η Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης  ήταν μηδενική!

Αναβλήθηκαν όλα λόγω μη συμμετοχής-  Ευθύνες για το φιάσκο στην Κοινωνική Συμμαχία επέρριψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι συνδικαλιστές στην Ξάνθη καθώς γνωρίζουν ότι η αποχή των συναδέλφων τους εκτός από το μήνυμα της απογοήτευσης που απορρέει από την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται κάτι ν’ αλλάξει και το μόνο που θα γίνει είναι να επιβαρυνθεί ο ίδιος με το οικονομικό κόστος της απεργίας, εμπεριέχει και   το μήνυμα της απαξίωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του αν και επέρριψε την ευθύνη όχι τόσο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δεν συμμετείχαν όσο στους άλλους κλάδους όπως τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, επιστημονικούς κλάδους που συναίνεσαν να συμμετέχουν στα λόγια και δεν το έκαναν στην πράξη: «Εμείς καλέσαμε όλους τους φορείς που συμφώνησαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα να συμμετέχουν  αλλά δεν το είδαμε αυτό. Δεν εμφανίστηκε κανένας.   Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ  στα χρόνια των μνημονίων έχουν κάνει εκατοντάδες απεργίες. Που είναι οι παραγωγικοί φορείς; Δεν ήρθε κανένας… Πρέπει να αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας και όχι μόνο να ρίχνουμε το ανάθεμα στο συνδικαλιστικό κίνημα…».

Δεν απήργησαν οι εκπαιδευτικοί – Μετρημένοι στα δάκτυλα οι απεργοί στις δημόσιες υπηρεσίες

Απογοητευμένη και η πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Λουκοπούλου. Μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως  δεν ήταν σωστό το timing για τους εκπαιδευτικούς και πως δεν απήργησαν γιατί δεν θέλουν να διαταράξουν την ομαλότητα στην διαδικασία των εξετάσεων και να δημιουργήσουν προβλήματα στους μαθητές. Όπως μας πληροφόρησαν από το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης μόνο 7 εργαζόμενοι απήργησαν ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν η απεργία και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η εικόνα είχε σαν αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χ. Ευστρατίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Α. Μπεμπεκίδης να …σφυρίξουν την λήξη των προγραμματισμένων ομιλιών και της πορείας!

«Ζωηρό» το ΠΑΜΕ

Αντίθετα, δυναμική και με ικανοποιητική συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΠΑΜΕ και μέλος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Κώστα Βογιατζής. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ξάνθης στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογος Φοιτητών. Να σημειώσουμε πως νωρίς το πρωί της Τετάρτης το ΠΑΜΕ έκλεισε τις πόρτες και «περιφρούρησε» την απεργία στην εταιρία E- Value.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, έγινε και από την Λαϊκή Αντίσταση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…