Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Με 95 εκθέτες ανοίγει τις πύλες της η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Με 95 εκθέτες ανοίγει τις πύλες της η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

0

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου

 Έμφαση στα προϊόντα του αγροτικού τομέα. Στο πλαίσιο της έκθεσης φέτος η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Μία γιορτή επιχειρηματικότητας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ένας πόλος έλξης για επιχειρήσεις και επισκέπτες από όλη την χώρα και ένας θεσμός γνωστός στα Βαλκάνια, είναι η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Με την οργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και την ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ), η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες της, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής).

Οι εκθέτες ανέρχονται σε 90 έναντι 65 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει καλυφθεί όλο το εκθεσιακό κέντρο, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της φετινής έκθεσης, που την διαφοροποιούν από τις προηγούμενες διοργανώσεις της, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Ο κ. Μέτιος επισήμανε ότι ενώ η έκθεση διατηρεί τον γενικό εμπορικό της χαρακτήρα, έχει φέτος μια κεντρική κατεύθυνση: τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, εγκαινιάστηκε φέτος η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Με αυτήν τη συνεργασία, τόνισε ο κ. Περιφερειάρχης, η έκθεση αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό εταίρο που προσθέτει στην διοργάνωση σταθερότητα και συνέχεια.

«Στόχος μας είναι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” να αποτελεί μια γιορτή επιχειρηματικότητας, έναν πόλο έλξης για επιχειρηματίες και πολίτες και έναν θεσμό γνωστό στην ευρύτερη βαλκανική γειτονιά μας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η έκθεση έχει επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου για την περιοχή, με δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια της Περιφέρειας, αλλά και της χώρας, φέρνοντας εγγύτερα τα όμορα κράτη, μέσω εμπορικών και άλλων συνεργασιών» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο κ. Ποζρικίδης απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα επισκεφτεί την έκθεση Fancy Food στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, σημείωσε πως η έκθεση είναι πολύ σημαντική για την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τον ίδιο, συμμετέχουν και επιχειρήσεις από την Κρήτη έως την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, καθώς υφίσταται μία νέα δυναμική που προκύπτει από την έκθεση, την οποία αξιοποιούν οι επιχειρήσεις.

Την μελλοντική προοπτική της έκθεσης ανέδειξε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να συμμετάσχουν περισσότεροι φορείς και επιχειρήσεις από την Βουλγαρία και την Τουρκία, καθώς και να αξιοποιηθούν όλοι οι ευνοϊκοί παράγοντες για να μετατραπεί η «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» σε ένα γεγονός πολύ μεγαλύτερο από μία περιφερειακή έκθεση.

Η ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η σύσφιγξη των σχέσεων με τις όμορες χώρες, η προβολή και τόνωση του τουριστικού προϊόντος και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, αποτελούν τους στόχους της έκθεσης.

Με την υποστήριξη του επιμελητηριακού και εμπορικού κόσμου της ΠΑΜΘ, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα-ποτά, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα, ενδύματα, είδη λαϊκής τέχνης, τουρισμού και διακόσμησης,  συνθέτουν το περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης.

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν από ημερίδα για την επιχειρηματική εμπειρία στην Κομοτηνή και τα θρακομακεδονικά μαγειρέματα, με τη συνδρομή των σπουδαστών και των καθηγητών του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, μέχρι παραδοσιακή μουσική και χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, αλλά και χορευτικές επιδείξεις από τα παιδικά τμήματα των γυμναστηρίων της Κομοτηνής.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα κληρωθούν και δύο ταξίδια για Θάσο και Σαμοθράκη.

Να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο από και προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανά μία ώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…