Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κόκκινα φασόλια στο φούρνο με λουκάνικα

Κόκκινα φασόλια στο φούρνο με λουκάνικα

0
fasolia kokkina

250 γρ. φασόλια κόκκινα

400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα

100 ml ελαιόλαδο

2 μέτρια πράσα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

200 ml γλυκό λευκό κρασί

200 ml χυμός πορτοκαλιού

1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια

1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

ελάχιστο τσίλι σε σκόνη ή καυτερό μπούκοβο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια και την επομένη τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζουμε και αφού βράσουν για 20-30 λεπτά τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα και ρίχνουμε σκέτα τα λουκάνικα ολόκληρα, τηγανίζοντας για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν το λίπος τους. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφού σκουπίσουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα ντοματάκια με το χυμό τους και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνω τα στραγγισμένα φασόλια και 500 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το τσίλι, αφήνοντας να πάρει το μείγμα μια βράση για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C κι αδειάζουμε τα φασόλια σ’ ένα ταψάκι ή γάστρα, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο ή καπάκι. Ψήνουμε για μια ώρα, στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε άλλα 30 λεπτά το ψήσιμο χωρίς καπάκι μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

  • favokeftedes

    Φαβοκεφτέδες

    -500γρ. φάβα βρασμένη όπως στην κλασική συνταγή -2 κρεμμύδια τριμμένα -1 φλιτζάνι μαϊντανό…
  • Σαλάτα με φακές και κουσκουσάκι

    -250γρ. κουσκουσάκι -250γρ. φακές -3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα -1 καρότο τριμμένο στ…
  • Μαυρομάτικα φασόλια με μύδια

    -500 γρ. φρέσκα μύδια -200 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια -2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …