-γαρίδες: ½ κιλό μέτριες ή μεγάλες
-ντοματοχυμός: 1/4 φλιτζάνι
-κρεμμύδια; 1 ψιλοκομμένο
-σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
-λίγο ελαιόλαδο
-ούζο: 50 ml
-καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
-μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει) ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει και ανακατεύετε.