Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαρίδες με σκορδάτη σάλτσα και ούζο

Γαρίδες με σκορδάτη σάλτσα και ούζο

0

-γαρίδες: ½ κιλό μέτριες ή μεγάλες

-ντοματοχυμός: 1/4 φλιτζάνι

-κρεμμύδια; 1 ψιλοκομμένο

-σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη

-λίγο ελαιόλαδο

-ούζο: 50 ml

-καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

-μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει) ¼  φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει και ανακατεύετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…