Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαρίδες με σκορδάτη σάλτσα και ούζο

Γαρίδες με σκορδάτη σάλτσα και ούζο

0

-γαρίδες: ½ κιλό μέτριες ή μεγάλες

-ντοματοχυμός: 1/4 φλιτζάνι

-κρεμμύδια; 1 ψιλοκομμένο

-σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη

-λίγο ελαιόλαδο

-ούζο: 50 ml

-καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

-μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει) ¼  φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει και ανακατεύετε.

  • rizoto kalamari

    Ριζότο καλαμάρι

    -5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
  • Παέγια θαλασσινών

    -2 γεμάτα φλ ρύζι (400 gr) -5 φλ ζωμό από ψάρι, -8 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα, -1 μικρό …
  • Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες

    -10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί -4 φρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι

-6 Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα δύο -700 γρ μοσχάρι κομμένο καρέ -2 Κρεμμύδια ξερά  ψιλ…